ÖZTİRYAKİLER 1.ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NDA ŞEFLERİN YANINDAYDI

Mengen’de yapılan etkinlik kapsamında eğitimler ve çeşitli paneller düzenlendi. 35 üniversitedeki aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları ile mutfak sanatları ve yönetimi bölümlerinden eğitimci ve öğrencilerin katıldığı kampta Öztiryakiler A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın bir sunum yaptı. Sunumda oldukça faydalı bilgiler aktaran Yalçın gazlı, elektrikli, basınçlı ve nötr ürünlerin uluslararası standartlarını, tesisat yönetmeliklerini,  cihazların kullanımı, bakımı ve satış sonrası servis uygulamalarını anlattı.  Öztiryakiler tarafından kurulan uygulama mutfağında ise öğrencilere pirinçten balığa, yöresel tatlardan dünya mutfağının özel lezzetlerine kadar çok geniş bir menü üzerinden hazırlık, pişirme, sunum eğitimleri verildi.
 
Geçmişten Geleceğe Gastronomi paneli ses getirdi

Modaratörlüğünü Türk Mutfağı Araştırmacısı, İşletmeci ve Şef Vedat Başaran’ın yaptığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hafize Özbudun, Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, Fish of North firması Sahibi Gürsel Keleş ve Food in Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen'in katılımlarıyla gerçekleşen "Geçmişten Geleceğe Gastronomi" paneline yoğun ilgi vardı.

“1. Ulusal Aşçılık Kampı bir sosyal sorumluluk projesidir”

Panelde yaptığı konuşmasında turizm ve gastronominin paralel gelişimi üzerinde duran Öztiryakiler Yön. Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki her iki sektörde yakalanan ivmeden olumlu olarak etkilendiklerini, firma olarak 108 ülkeye Türk malı ürün sattıklarını dile getirdi. Türk mutfağının dünyaya anlatılması konusunda yapılan çalışmaları taktirle izlediğini de anlatan Tahsin Öztiryaki “Bizim yıllardır yurt içinde ve yurt dışında destek olduğumuz etkinliklerde amacımız mutfağımızı doğru anlatmak, ona hak ettiği değerin verilmesini sağlamak. Bu noktada sizin de destek olmanız Türk mutfağını dünyaya anlatmanız lazım.” dedi.

“Türkiye’de son yıllarda Gastronomi bölümleri ve Aşçılık Meslek Yüksek Okulu sayısının artması ülkemizi gelecek yıllarda “mutfak ve ikram endüstrisi” alanında önemli bir yere taşıyacaktır.  Buradan elde edeceğimiz güç tarihin kalın sayfalarında yer almış Türk mutfağını dünyada markalaştıracak aynı zamanda dünya turizminin yıldızlı otellerinde Türk aşçıları daha fazla yer bulacaklardır.” diyen Öztiryaki şeflerin sadece mutfağı değil mutfakta kullanılan cihazları da dünyaya taşıyacak önemli bir noktada yer aldıklarına değindi. 

Tahsin Öztiryaki Dünya standartlarında üretim yapan tüm yerli üreticilerin bu anlamda destek beklediklerini belirtti. 1. Ulusal Aşçılık Kampı’nı çok faydalı bulduğunun altını çizen Tahsin Öztiryaki şeflerin ortak bir noktada buluşarak gerek kendilerini gerek sektörü geliştirecek faydalı etkinliklerde rol almalarından dolayı mutlu olduğunu, bu doğrultuda karşılık beklemeksizin yapılan bu tarz etkinlikleri sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdiklerini söyledi. Şeflerin her fırsatta yanında olduklarını söyleyen Tahsin Öztiryaki  “Bu organizasyonda yer almaktan dolayı çok gururluyum. Başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.