PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI!

Oysaki ne güzel başlamıştı her şey..

2011 yılı Arap baharı, Yunanistan krizi ve Orta Doğu’daki yaşanan krizlerde ülkemize gösterilen ilginin olduğu gibi bu yıl da o yıla benzer bir yıl yaşamak için kolları sıvamıştık. Ne yazık ki maalesef öyle olmadı. Son yaşanan gezi olayları sonrası Turizmde beklentiler sanırım geçtiğimiz yılı da aratacak. Kime sorsak isyanda.

Otelci rezervasyonlardan, esnaf iş yapamamaktan vatandaş ise belirsizlikten çok sıkıntılı. Gereken rahatlatıcı açıklamaların yapılmaması, direnişlerin halen devam etmesi turizmciyi kara kara düşündürmeye devam ediyor.

Özellikle İstanbul ve Taksim bölgesi bu konuda en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi. Bölgemizde ise her ne kadar hissedilmemiş gibi görünse de dikkat sayıcı rezervasyon kayıpları yaşanıyor. Kimi turizmci bu olayları kullanmamak adına işler iyi dese de , birçok turizmi durumun vahim olduğunu yaptıkları açıklamalar dile getiriyorlar.

Gezi olayları ile bence verilmek istenen mesaj verilmiştir. Artık bu eylemler derhal sonlandırılmalıdır. Binlerce insana iş kapısı olan turizm bu olaylardan en çok yara alan sektördür. Yabancı Medya bu olayları çok iyi kullanmakta ve Taksim ve diğer bölgelerde yaşanan olayları kanallarında canlı vererek ülkemiz adına kötü bir tanıtım sergilemektedir. Yıllarca uğraştığımız belli bir seviyeye getirdiğimiz Turizmimiz bu olaylarla kan kaybetmeye devam etmektedir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi “Pamuk İpliğine bağlı” olan turizmimiz, devam edecek bu gelişmeler karşısında kan kaybetmeye devam edecektir. Verilmek istenen mesajın verildiği düşüncesindeyim. Bundan sonra eyleme katılan genç kardeşlerimizin artık bunları da düşünerek hareket etmesi, hükümet yetkililerin ve bizzat Başbakan Erdoğan’ın daha ılımlı mesajlar ile bu işi sakin bir havaya sokmasına gerek vardır.
Burada eyleme katılan genç arkadaşlarımıza da bir mesajım olacak. Provoke edenlerin dışında eylem yapan genç arkadaşlarımızı saygıyla karşılıyorum. Bakınız mesaj verdiğiniz konu hakkında, bence ciddi bir mesajı zaten verdiniz. Apolitik denilen gençlerimizin bundan sonra enerjilerini siyaset sahnesinde de harcamalarında fayda var. Meydanların dışında inandığınız bir partide gereken mesajı burada çeşitli noktalarda - gençlik kolları, kadın kolları  gibi - alacağınız görevler ile devam ettirebilirsiniz. Bu daha da yerinde olacaktır. Yoksa meydanlarda yapılacak görev bence tamamlanmıştır.

Bu arada rezervasyon iptallari dikkat çekici noktalara ulaştı. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanımız ve sektör temsilcilerimiz bir araya gelmeli bu konuda bir çalışma yapmalıdır. Bir belirsizlik söz konusudur. Bu belirsiliğin ortadan kalkması ve “B” planlarının oluşturulması zaruridir.