PANDEMİ DÖNEMİNDE ANKARA TURİZMİ UNUTULMADI

Birçok sektörü sekteye uğratan koronavirüs pandemisi nedeniyle çalışmalar, projeler ve faaliyetlerin ara verildiği bu zorlu dönemde, Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Ankara turizminin geleceği için çalışmalarına hız kesmeden devam etti.

 PANDEMİ DÖNEMİNDE ANKARA TURİZMİ UNUTULMADI

Pandemi sürecinde bir araya gelemeyen ATİD Yönetim Kurulu Üyeleri, online olarak gerçekleştirdikleri toplantılarla Ankara turizminin geleceğine yönelik projeler üreterek, kentin turizmdeki farkını ortaya koydular.

 

Turizm paydaşlarıyla da online olarak bir araya gelen ATİD yönetimi, bu toplantılarda turizmle ilgili öngörülerini paylaşarak, sorunlara çözüm önerileri aradı. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantılarda, Ankara turizminin gelişmesine yönelik görüşler de dile getirildi.

ANKARA OTELLERİ 2021 YILINA ÇOK GÜVENLİ GİRECEK

Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörün turizm olduğunu hatırlatan Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, şu şekilde konuştu:
“Bu süreçte faaliyetlerimiz maalesef kısıtlı kaldı. Ama biz çalışmalarımıza ve önümüzdeki yeni dönem için proje üretmeye ara vermeden devam ettik. Bir yandan üye otellerimizin yöneticileri ve çalışanları için pandemi eğitimleri gerçekleştirirken, diğer yandan Ankara’nın dünyadaki bilinirliliğini arttırmaya yönelik hedefimiz için çalışmalar yürüttük.”

469 tesis ve 52 bin 254 yatak kapasitesi ile Ankara turizmine hizmet ettiklerini dile getiren Akman, tüm tesislerin bir an önce sertifikasyon programından faydalanması istediklerini belirtti. Akman, “Kentimiz, sektörde sertifikasyon programını tamamlamış, hijyen açısından önde illerden biridir. Şu anda toplamda 64 tesisimiz Güvenli Turizm Belgesi almaya hak kazandı. Belge alan otellerimize teşekkürlerimizi sunarken, diğer otellerimizin de bir an evvel bu belgeyi almaya davet ediyoruz” diye konuştu.

ATİD olarak, belge alacak tüm otellere ücretsiz danışmanlık yaptıklarını dile getiren Akman, Ankara’nın hijyenik otel, restoran ve güvenirliliğiyle yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye hazır olduğunu kaydettti.