PHASELİS FESTİVALİ BAŞLIYOR

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Kemer Belediyesi ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan Phaselis Festivali ile ilgili düzenlenen basın toplantısı Akra Barut Otel’de gerçekleştirildi.

 PHASELİS FESTİVALİ BAŞLIYOR

 09 - 14 Eylül 2019 tarihleri arasında Phaselis Antik Kenti'nde düzenlenecek festival ile Kemer’in dünyaca ünlü antik kenti 2 bin yıllık tarihi atmosferi ile sanatseverleri müziğe doyuracak.

Düzenlenen Basın Toplantısına KETAV Başkanı ve aynı zamanda Kemer Belediye Başkanı olan Necati Topaloğlu, KETAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Kemer Belediye Meclis Üyesi Emrah Ayhan, Müzik Direktörü Adil Özpınar ve Kemerli Otelciler ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Phaselis’te müzik ve dans buluşacak!

KETAV Başkanı da olan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu festivalle ilgili olarak yaptığı açıklamasında, festivalin bölge açısından önemine değinerek "Phaselis Sanat Festivali 10 yılı aşkındır düzenlenmekte. Bu konuda geçmişte bu festivallerin düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu bayrağı biz devraldık ve bu çıtayı daha da yükseltmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yaklaşık iki bin yıllık tarihi geçmişi olan Phaselis’te müzik ve dansı buluşturmak için 9-14 Eylül tarihleri arasında Phaselis’te tüm yerli ve yabancı misafirlerimizi orada buluşturmayı planlıyoruz. Onlara bu festivali izlettirmek bizim görevimiz. Ülkemizin tanıtımı için, ne kadar fazla katılım sağlayabilirsek bu festivalin o kadar daha çok yeri olur. Her tarzda ve her tatta geceler olacak. Yazılı ve görsel basın değerlerimizin festivalimize her şeyden daha önem göstermesini bekliyoruz. Phaselis tarihini turizm ile buluşturmak, değerlerimize sahip çıkmak en önemlisidir” dedi.

Bu festival önümüzdeki yıllarda yılın tamamına yayılacak!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık da festival hakkında yaptığı açıklamada , “Şimdiye kadar başarılı bir şekilde devam eden bir festival. Bu festival çıtasını yukarı çekerek yürüyen bir festival. Kemer’in turizmdeki sektör yerini daha alternatifli bir alana taşımak gerekiyor. Bu festival önümüzdeki yıllarda tüm yaz sezonu yılın tamamına yayılacak şekilde etkinliklere dönüştürülmesini arzu etmekteyiz. Kemer sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda kültür merkezi olma özelliğine de sahip.Bu nedenle de Kemer’in özelliğini festival ile ortaya koymak önemli olduğunu düşünüyorum. Uzun vadede Phaselis Festivali'ne dünyanın ve ülkemizin her yerinden merakla ilgiyle gelmek isteyeceği duyguya sahip olacaktır” dedi.

Dünyada bilinen isimler festivale geliyor!

Festivalin ulusal bir hal almaya başladığını belirten KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, “Dünyada bilinen isimler festivale geliyor. İnşallah gelecek yıllarda daha kapsamlı programlar göreceğiz. Herkesi ortak noktada buluşturmayı düşünüyoruz. Antik tiyatronun zarar görmemesi için biraz daha dışarıda yapılmasına karar verildi. Enstrüman taşınması oldukça zor. Bunun için Kemer civarı festival alanı olarak belirlendi. Bu festival gelir kazanmaya yönelik bir festival değil. Tamamen belediyenin finanse ettiği bir festivaldir. Konaklamadan ulaşıma kadar tamamını belediyemiz karşılamaktadır” diye konuştu.

Festival Programı

09-14 Eylül 2019 tarihileri arasında Phaselis Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan Phaselis Festivali’ne katılım ücretsiz olacak. Festivali izlemek isteyenler için Antalya’dan ücretsiz servisler sağlanacak.

09 Eylül 2019
21.00 – Borusan Quartet & Gökhan Aybulus

10 Eylül 2019
21.00 – Gustova Battistessa “Orquesta La loca Turka”

12 Eylül 2019
21.00 – Akra Jazz Band Cansu Nihal Akarsu

13 Eylül 2019
21.00 – Cihat Aşkın ve “ Türk Valsleri”

14 Eylül 2019
21.00 – Emir Ersoy “Rockuba”