PİDELİ KÖFTE VE SULTAN KEBAP BURADA YENİR:ŞEFİKBEY RESTAURANT!

Şefikbey Restaurant Şefik ve Sadullah Doğan kardeşlere ait. 1988 yılından bu yana Kemer’de yaptıkları yatırımlar ile dikkat çeken Doğan kardeşler, yatırımlarını bu restarantın hayata geçmesi ile bu kez Antalya’ya taşımışlar.  Kemer’de turizmle uğraş veren Doğan kardeşler Kemer’deki Şefikbey Hotels ‘in de sahipleri.



Beş yıldızlı otelleri aratmayan mutfağı da dikkat çekici…

Restaurant girişinde bizi Doğan kardeşleri ile birlikte Şefikbey Hotels ve Şefikbey Restaurant’ın konsept sahibi İşletme müdürü Servet Doğru karşılıyor. Servet Doğru yıllarca Kemer’de birçok beş yıldızlı otelin mutfak şefliğini yapmış. Restaurant yaklaşık 25 gün önce hizmete açılmış. Farklı bir mimari ve konsept ile dikkat çekiyor. Modern bir dizayn ile dikkat çeken mekanın, beş yıldızlı otelleri aratmayan mutfağı da dikkat çekici. İşletme sahiplerinden Sadullah Doğan ile Restaurant’ın açılma fikrini bizler ile paylaşmasını istiyoruz:



“ Kemer’de yer alan yatırımlarımız sonrasında Antalya’da şu an işlettiğimiz Restaurantımızın yerini satın aldık. Uncalı’da yeme içme adına eksikliğini hissetliğimiz bu Restaurantı alışılmışın dışında farklı bir dizayn ile bölgeye kazandırdık. Çok özel Lezzetlerimiz ve hijyenimizi ön plana çıkarıyoruz. Kısa sürede açılmış olmamıza rağmen gösterilen ilgiden çok memnunuz”



Toplam 250 kişilik alana sahip.

Burada hijyene büyük önem veriyor. Mutfağını gezdiğimizde de bunu fark edebiliyoruz. Mutfağı beş yıldızlı otel mutfağını aratmayan bir yapıya sahip. Etler, meyveler, yeşillikler kısacası tüm gıda maddeleri ayrı ayrı dolaplarda korunuyor. Çalışanların temiz giyimi ve gösterdikleri hijyen anlayışı da taktire değer. Şefikbey Retaurant kapalı alan 200 kişi, açık alanı da 50 kişi olmak üzere toplam 250 kişilik alana sahip. Sabah saat 08.00 de kapılarını açıyor ve müşteri durumuna göre gece saat 12.00’Ye kadar hizmet veriyor.  Yazın bu saat daha da uzayabiliyor.

Sabahları,  kahvaltı ya da İşkembe, Mercimek, Tavuk ve köy tarhanası gibi çorba çeşitleri sizi bekliyor. Serpme kahvaltının yanında, taş fırında üzeri kaşarlı ekmek dilimleri servis ediliyor.



Şefikbey’in Spesillari, Pideli Köfte ve Sultan Kebabını tadıyoruz!

Mekanın lezzet konseptini kebaplar ve sulu ve et yemekleri oluşturuyor.  Burada yemeden gitmeden diyebileceğimiz mekanın da spesillari arasında gösterilen Pideli Köfte ve Sultan Kebabını tadıyoruz. Oldukça farklı iki lezzet. Hemen bu lezzetlerin nasıl yapıldığını İşletme müdürü Servet Doğru’ya soruyoruz:

“ Bu iki lezzetimizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.  Pideli Köftemiz, baharatsız ve katkı maddesiz özel yaptığımız köftelerimizin mangalda pişirilmesi ile başlıyor. Fırında yine özel olarak hazırladığımız pidemizin üzerine koyduğumuz köftelere özel sos ve tereyağı döküyoruz. Yanına manda yoğurdu koyuyor ve servise hazır hale getiriyoruz. Yine bir değer lezzetimiz olan Sultan Kebabına gelince de, özel olarak kuzu etinin budundan elde edilen etin iki gün marine edilmesi sonrası kaynatarak pişirilmesi ile başlıyor. Pişen et fırında pişmiş tas şekline getirilen hamurun içerisine koyuyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Farklı bir tabakta kuzu ciğerli iç pilav hazırlayıp, daha önce hazırladığımız eti bunun üzerine koyarak servis ediyoruz. Şefikbey Restaurant’a gelenleri mutlaka bu lezzetleri tatmaya davet ediyoruz”



Şefikbey Restaurant ikramları ile de gözde. Servet Usta’nın kendi spesilallerinden oluşan buğdaylı yoğurt, Patlıcan salatası, özel hazırlanan çemen, özel baharatlı kaşarlı ekmek, ceviz ve tulum peyniri ile mevsim salatası dikkat çekiyor.  Bunların dışında Şefikbey Restaurant’ın ustalarının kendi elleri ile yaptıkları döner de tercih edilen diğer tatlardan. Yine kebapların vazgeçilmezleri adana, urfa gibi klasik kebapları da burada bulabilirsiniz.



Porsiyonların büyüklüğü hem midenizi hem de gözünüzü doyuracak!

Lahmacun burada biraz standardı aşmış. Lahmacun Normal ölçülerinden daha büyük. İddia ediyorum, burada lahmacuna doyacaksınız. Özellikle Türk mutfağının önemli tatlarından Edirne ciğeri, sebzeli pide çeşitlerini de burada bulabilirsiniz. Bu arada mekanda porsiyonların büyüklüğü de gözlerimizden kaçmadı.  Porsiyonların büyüklüğü hem sizin midenizi hem de gözünüzü doyuracak!



Tatlılara gelince. Profesyonel mutfak şefleri ev usulü Fırın Sütlaç,  fırında helva, künefe ve ustaların özel hazırlıklar sonrasın farklı pişirme tekniği ile sundukları Kabak tatlısı da dikkat çekici. Kabak tatlısını tavsiye ediyorum. Yemek sonrası çay ve Türk kahvesi de Şefikbey’in size ikramı….

Çocuklar için kapalı ve klimalı park!

Burada otopark sorunu yok. Sağlı sollu portakal bahçeleri içerisinde aileniz ile birlikte hem yemek yiyebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz bir mekan. Çocuklar için kapalı ve klimalı bir ortamda çocuklar için bir park oluşturulmuş. Siz yemeğiniz yerken isterseniz kameralar vasıtasıyla çocuğunuzu takip de edebilirisiniz.  Ücretsiz Wi-Fi imkanı da bulunuyor. Bu arada özel günler için de burada programlar hazırlanabiliyor.

Fiyatlara gelince; yemeden gitmeyin diyeceğimiz Lahmacunu 5 TL, Pide çeşitlerini 12 TL, Pideli Köfteyi 20 TL, Sultan Kebabını 25 TL. Çorbaları 8 TL, Sade döneri 18 TL, İskender Kebabı 22 TL, Adana Kebabı 18 TL, Kabak Tatlısını 8 TL den yiyebilirsiniz.



ŞEFİKBEY RESTAURANT
Uncalı Mah. 1209 Sok. Ahmet Çakmak Apt. No:69/A
Uncalı Banio Yapı Market Arkası / KONYAALTI / ANTALYA
Rezervasyon ve Sipariş Tel: 0 242 228 08 80 – 0 552 233 08 80