POYD KONUĞU METE YARAR: “TURİZMCİLER ÜLKEYE OLAN KATKILARINI DAHA ÇOK ANLATMALI”

Yarar POYD üyelerine uluslar arası güvenlik Tehditleri ve Türkiye’ye etkileri hakkında bilgiler verdikten sonra Turizm’de güvenlik konusunda sektöre deneyimlerini ve önerilerini aktardı.
 
 Baia Lara Hotel’de gerçekleşen toplantıya POYD üyeleri ve sektörden turizmciler katıldı.  Eczacıbaşı Profesyonel’in katkıları ile POYD üyelerine sunum gerçekleştiren Yarar konuşmasında önemli güvenlik konularına değindi. Turizm sektörü ve güvenlik konusunu ise şunları söyledi.

” Günümüzdeki güvenlik sorunu tek bir aktör tarafından sağlanamayacak kadar karmaşık  ve çok boyutlu bir hal almıştır.Güvenlik, Global şirketler, hükümet, Sivil toplum örgütlerinin birlik olarak aşaması gereken bir konudur. Birlik ve beraberlik sağlanmalıdır.  Topyekün bir kalkınma gereklidir. Turizm Türkiye’nin lokomotif sektörüdür. ancak görüyorum ki, turizmcilerin ülkeye sağladıkları katma değer tam olarak anlatılamadığı için sektör de oluşan sorun sadece turizmcilerin sorunu olarak algılanıyor.  Turizmciler sadece ülkeye turist getiren ve götüren kişiler olarak algılanıyor. Turizmciler olarak topluma ve ilgili yetkililere değerinizi güçlü bir şekilde anlatırsanız, bir sorun ile karşılaştığınızda size sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı değil, tüm bakanlıklar sorunlarınıza sahip çıkarlar” diye konuştu.
 
Mete Yarar’ın  konuşmasından şu önemli noktalarea değindi:

"Avrupa’daki düşüşün sebebi, siyasal anlamda yaşanan gerilimler insani yani manevi değerleri etkileyecek boyutlara ulaştığı için oradaki vatandaşların tatil tercihleri de bu duygu ile değişti"
" Algı yönetimini yapacak olanlar turizmcilerdir. Devletten kaynak istenmeli ve işin sahipleri olarak yurt dışındaki algı yönetimini turizmciler değiştirmelidir"
"Önümüzdeki dönemde Türkiye’de güvenlik konusunda tehditler azalacak, müttefikler artacak ve bu da güvenlik konusunda olumlu sonuçlar yaratacaktır"
"İnsanların tatil tercihlerinin değişmesinin bir nedeni de kendi ülkelerinde artan terör olaylarının artmasıdır. İnsanlar psikolojik olarak evlerinde, şehirlerinde kötü bir şey ile karşılaştıklarında sevdiklerinden uzaklaşmak istemezler. evlerinde ya da ülkelerinde kalmak isterlr. Bu da yurt dışına çıkışları azaltmıştır"