PROJE BAŞLADI

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Koordinatörlüğünü Yaptığı Avrupa Birliği Erasmus+Yetişkin Eğitimi DIGITOUR Projesi Başladı

PROJE BAŞLADI

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ninkoordinatörlüğünü yaptığı Avrupa Konseyi ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “DIGITOUR-Development of theDigital Marketing Competence of AdultLearnersfor Small andMedium-sizedTourism Enterprises (SMTEs) in Europe” adlı Erasmus KA2 yetişkin eğitimi projesi açılış ve uluslararası ortaklar toplantısı 19-20 Aralık 2019 tarihlerinde Orhanlı kampüsünde gerçekleştirildi.

Proje kapsamındaküçük ve orta ölçekli turizm işletmelerinin dijital pazarlama yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor. Bu amaçla dijital turizm pazarlaması ile ilgili yetkinliklerin bilgi, beceri, sorumluluk ve özerklik bağlamında belirlenmesi, bu yetkinliklere yönelik öğrenme modüllerinin hazırlanması, dijital turizm pazarlamacısı için bir yeterlilikler çerçevesinin ortaya konulması, çevrimiçi ve mobil e-öğrenme ortamlarının oluşturulması, Yunanistan ve İspanya'da ortak eğitimlerin düzenlenmesi, bir e-kitap hazırlanması, tüm bu ürünlerin tanıtılması ve sonuçların paylaşılması için Türkiye'de bir konferans düzenlenmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi ve gelişmelere projenin facebook sayfasından (https://www.facebook.com/Digitourism-101290194712484/) ve yakında yayına başlayacak olan (www.digitourism.eu) adresinden ulaşılabilir. Yürütücülüğünü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Prof.Dr. Salih KUŞLUVAN'ın yaptığı projenin proje başlangıç toplantısına, yürütücünün yanı sıraEğitim Bilimleri Fakültesi’nden Doç.Dr. Özcan Erkan AKGÜN, Turizm Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Serkan POLAT ve Arş.Gör. Bahar TÜRKAY, Profeyonel Otel Yöneticileri Derneği'nden (POYD) POYD İstanbul başkanı  Serkan GÜMRÜKÇÜ,  Yunanistan'dan Doç.Dr. Vicky KATSONİ (International Association of CulturalandDigitalTourism),  Belçika'danKarel Van ISACKER ve Maria GORANOVA (PhoenixKM BVBA), İspanya'dan CaridadMartínezCarrillo de ALBORNOZ ile Jesus Carlos Luna HUERTAS(InerciaDigital SL) katıldılar.