RADISSON BLU'DAN OTİZMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DESTEK

RADISSON BLU'DAN OTİZMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DESTEK
Radisson Blu çalışanları ve aileleri 16 Kasım'da koşulan 36. İstanbul Maratonu'nda adımlarını otizmli çocukların eğitim bursu için attı. Radisson Blu, Bosphorus, Pera, Şişli, Tuzla, Park Inn (by Radisson Istanbul Ataturk Airport) ve Ankara otellerinde Tohum Otizm Vakfı kumbaralarına yer vererek öğrencilerin eğitim fonuna katkı sağlıyor.

Radisson Blu, otizm ve yaygın gelişim bozukluğu olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük eden Tohum Otizm Vakfı (TOV) ile el ele verdi. Radison Blu çalışanları ve aileleri, 16 Kasım'da koşulan, Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından biri olan 36. İstanbul Maratonu'nda adımlarını otizmli çocukların eğitim bursu için attı. Radisson Blu, Boğaziçi Köprüsü'nden başlayarak Sultanahmet Meydanı'nda sona eren ve 100 bin kişinin katıldığı 42 kilometrelik maratonda Tohum Otizm Vakfı önderliğinde otizm konusuna dikkat çekti. Tohum Otizm Vakfı'nın çağrısı ile harekete geçen Radisson Blu çalışanları ve aileleri, maratondan haftalar önce yüz yüze, telefonla, e-posta ile ve hazırladıkları kartlarla çevrelerindeki insanlarla iletişim kurarak bir yandan otizm konusunda bilinç oluştururken bir yandan da vakıf için bağış toplamaya başladılar.

Radisson Blu diğer yandan Bosphorus, Pera, Şişli, Tuzla, Park Inn (by Radisson Istanbul Ataturk Airport) ve Ankara otellerinde Tohum Otizm Vakfı kumbaralarına yer vererek öğrencilerin eğitim fonuna katkı sağlıyor. Otellerin misafirleri ve kampanyaya destek vermek isteyenler Kasım ayı boyunca bağışlarını ismi geçen otellerdeki kumbaralara yapabilirler.

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında, iletişim problemleri ile kendini gösteren bir gelişim bozukluğu olan otizmin nedeni halen bulunamamıştır. Otizmin tek tedavisi erken tanı ve yoğun özel eğitimdir. Doğan her 88 çocuktan 1’i otizmli olarak dünyaya gelmekte ve bu oranın önümüzdeki senelerde artacağı varsayılmaktadır.