RECEP YAVUZ'DAN TURİST BEKLENTİ TAHMİNLERİ

Antalya Kent Konseyi Turizm grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, korona virüsün etkisi ile duran turizmin Antalya'da 15 Haziranda başlaması durumunda en iyi ihtimalle yıl sonuna kadar 5 milyon turistin gelebileceğini söyledi.

RECEP YAVUZ'DAN TURİST BEKLENTİ TAHMİNLERİ

Recep Yavuz, turizmde eldeki verilere değerlendirerek turist rakamları hakkında tahmini bir çalışma yaparak kendi blog sayfasında yayınlandı.

''Bu kadar bilinmeyinin olduğu bir dönemde bir sonuç çıkarmak, tahminde bulunmak çok zor'' olduğuna vurgu yapan Yavuz, ''Kimseyi yanıltmamak ve yanlış yönlendirmek istemem. Bu yüzden bu konuya çalışırken dikkatle, özenle ay ay verileri ve ülkeleri, o ülkelerdeki karar ve uygulamaları da gözeterek, tahmini bir çalışma yaptım'' dedi.

1 Milyon Alman turist gelebelir!

Almanya’nın seyahat yasağının 14 haziranda biteceğine dikkat çeken Recep Yavuz, değerlendirmelerinde şunları yazdı: ''Benim öngörüm önce Almanya içi seyahatlerİn başlayacak, ardından yakın ülkeler dolacak ve yaz ortasından sonra Akdeniz bölgesi özellikle Yunanistan ve Türkiye’nin gündeme gelecek. Almanyadaki okul tatilinin zamanının değişmesi söz konusu olursa, Ekim-Kasım bu senenin yüksek sezonu olabilir. Haziran 15 den temmuz sonuna kadar geçen sene gelen Alman turistin bu sene üçte birinin geleceğinden ve Ağutostan itibaren geçen senenin yarısı kadar turist geleceğinden yola çıkarak bu yıl sonuna kadar 1 milyon Alman turistin geleceğini tahmin ediyorum. Geçen sene aynı dönemde 2.5 milyon Alman turist gelmişti.
Rusya’dan gelen açıklamalar Ağustos başı itibari ile hareketlenmenin başlaması ve bunun geçen senenin aynı olmasından yola çıkarsak Ağustostan itibaren 2,5 milyon Rus turist Antalya'ya gelebilir. Bu konudaki yanılmamk yüksek olması. Zira şu anda Rusyadaki korona süreci pik dönemine doğru gidiyor. Batı Avrupa ülkelerini Almanya gibi, Doğu Avrupa ülkelerini geçen yılların performansına göre hesaplandığında ise Antalya'ya Haziran ortasından yıl sonuna kadar 5 milyon civarında turist gelmesi , olabilecek iyimser bir senaryo. İnşallah gerçekleşir.''

Recep Yavuz'a göre Ülke ülke ay ay turist beklenti