RİXOS PREMİUM TEKİROVA’NIN GUİNNESS REKOR DENEMESİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

RİXOS PREMİUM TEKİROVA’NIN GUİNNESS REKOR DENEMESİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Tatildeki en büyük önceliğin çocukların mutluluğu olduğunu bilen ve ruhu çocuk olan konuklarını da unutmayan Rixos Premium Tekirova, Rixy Çocuk Şenliği’ni 16 - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenledi. Rixos’un eğlenceli tatil anılarına en büyük armağanı Rixy Club’ın doğum günü olan 16 Ağustos’ta, farklı ülkelerden gelen binin üzerinde çocuk rengarenk, heyecan ve eğlence dolu Rixy Çocuk Şenliği’ne katıldı.
633.3 metrelik dev kek ile dünya rekoru denemesi başarısı!
Rixos Premium Tekirova, etkinliğin ilk gününde, Rixy Club’ın 15. yaş günü kutlaması kapsamında hazırlanan 633.3 metrelik “Dünyanın En Uzun Meyveli Keki” ile Guinness Dünya Rekorlar Kitabı denemesini başarıyla sonuçlandırdı. Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü’nün Guinness rekor danışmanlığı gözetiminde hazırlanan kekte 463 kg un, 7400 adet yumurta, 200 kg çeşitli meyve ve 12 bin adet dekoratif çikolata kullanıldı. Rekor denemesi sonrasında hazırlanan kek, etkinliğe katılan davetlilerin yanı sıra Antalya’da yaşayan kimsesiz çocuklara ikram edildi.
Renkli ve eğlenceli anların yaşandığı şenliğin ardından konuşan Rixos Premium Tekirova Genel Müdürü Faruk Karaca, “Dünyanın En Uzun Meyveli Keki” organizasyonu 2017 Ocak ayından itibaren planlandı. Guinness ekibiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda, o günden bu güne kadar yaklaşık 7 ay boyunca en ince ayrıntısına kadar bütün detayların üzerinden titizlikle geçtik. Rixos ekibinden birçok aşçıbaşının ve festivale katılan çocuklarımızın desteğiyle başarılı bir organizasyon gerçekleştirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.
Rekor denemesinden sonra festival alanına yapılacak kortejle başlayan çocuk şenliği; eğlenceli gösteriler, aktiviteler, yiyecek - içecek sunumları ve Open Kids müzik grubunun verdiği konserle gece yarısına kadar devam etti. Festivalin ikinci günü 17 Ağustos’ta da İtalyan şef Danilo Zanna balayı çiftleri ile İtalyan mutfağına dair lezzet sırlarını bir workshopla paylaştı. Etkinlik kapsamında ünlü popstar Ani Lorak misafirlere konser verdi.
Rixy Çocuk Şenliği, 18 Ağustos 2017’de Danilo Zanna’nın sunuculuğunu üstlendiği, çocuk şeflerin yeteneklerini evlerinin usta aşçıları olan annelerine karşı sergiledikleri Junior Chef yarışması ile sona erecek.