RUS TURİSTE TATİL VERGİSİ GELİYOR

1 Mart 2017 tarihinden sonra yürürlüğe girmesi beklenen yasaya göre Rusya içinde tatil yapacak olan her vatandaşın günlük 50-100 ruble (2,30-4,60 TL) tatil vergisi ödemesi bekleniyor. Toplanan para Rusya'da tatil beldelerinin geliştirilmesi için kullanılacak.

Haberrus'ta yer alan habere göre, "Rusya Federasyonu'nda tatil beldelerini geliştirmek ve kalkındırmak" amaçlı bir çalışma başlatan hükümet tatile çıkan insanlardan küçük bir miktar vergi toplayarak, o beldelerin kalkındırılmasını hızlandırmayı amaçlıyor.

Kesin olarak vergi miktarının belli olmamasının yanı sıra, günlük kişi başı 50-100 ruble civarlarında olması bekleniyor. Örneğin, 5 kişilik bir aile 10 gün boyunca Soçi'de tatil yapmak isterse, 100 ruble üzerinden hesaplandığı takdirde bu aile 5 bin ruble tatil kesintisi ödeyecek. Hükümet fiyat konusunda çok dikkatli olup, tatil yapanların hissetmeyeceği miktarda olmasına ve toplanan paranın yine tatilcilerin yararına kullanılmasına özen gösterecek. Kırım Cumhuriyeti Turizm ve Tatil Bakanı Sergey Strelbitskov'a göre ise toplanacak miktar kişi başı 300 ruble, ancak tek seferlik olmalı.