RUS TURİSTİN TATİL TERCİHİ NEDEN TÜRKİYE

Rusların farklı destinasyonlar içerisinde her yıl Türkiye’yi tercih ettiklerini belirten gazete mükemmel doğanın, temiz havanın, her yıl kendisini yenileyen hizmet anlayışının ve tüm yıla yayılan turizm potansiyelinin bunda etkili olduğunu bildirdi.

Gazetenin yazarı Oksana Bassauer’in imzasıyla yayınlanan “Neden Her Yaz Türkiye’de Tatil Yapıyorum?” başlıklı haberde Türkiye ve Türk turizmi hakkında okuyucularına geniş bilgiler verildi.
Bu yaz da tatilini Türkiye’de geçirdiğine ve arkadaşlarının başka destinasyonlar önermelerine karşın tercihinin değişmediğine vurgu yapan Bassauer, bu tercihinde Türkiye’deki mükemmel doğanın, deniz ve çam ağaçlarının oluşturduğu temiz ve sağlıklı havanın ve özellikle de her yıl daha da iyileşen hizmetin etkili olduğunu okurlarıyla paylaştı.

Türkiye Kelimelerle Anlatılmaz

Türkiye’nin başlıca özelliklerini kelimelerin anlatmaya yetmeyeceğini belirten Oksana Bassauer yolculuğu esnasında yaşadığı bir anekdotu da okuyucularına aktardı.

Uçakta yanında oturan bayanın “Ben özellikle Ocak ayında Belek’te tatil yapmayı çok seviyorum. Oteller sakin ve sadece futbol takımları var” sözlerini satırlarına taşıyan Bassauer şöyle devam etti: “Tabii ki şaşırdım. Genel olarak Türkiye’ye deniz-kum-güneş için gidiyoruz. Kışın ise Belek’te soğuk havada ne yapılır ki? Ancak kışın bile Belek’te hava sıcaklığı 18-20 derece. Oteller daha uygun ve alışveriş yapma imkanı var. Hem güneşlenebilirsiniz, hem de havuzda yüzebilirsiniz. Aynı şartları Mart-Nisan aylarında da yaşayabilirsiniz.”


Türkiye Güvenilir Ülkedir

Tarihi yerleri kendisine gezdiren rehberin İskandinav, Alman ve İngiliz turistlerin kültürel ve tarihi mekanları gezmeyi çok sevdiklerini; ayrıca golfe, Türk mutfağına ve eğlenceye de düşkün olduklarını söylediğini anlatan Oksana Bassauer, restoranda karşılaştığı bir başka Rus turistin anlattıklarını ise şöyle satırlarına taşıdı: “Ben buraya sanki kendi yazlığıma geliyorum. Tatil için her yıl buraya geliyorum. Burası güvenilir bir ülke. Her yıl Türkiye’ye gelmeme karşın tüm tarihi değerleri tam olarak göremedim. Türkler işlerinde profesyoneller. Her yıl yeni öneriler ile turistleri ülkelerine çekmeyi çok iyi biliyorlar.”

Türkiye’deki turkuaz denizin insanın ruhunu okşadığını, çiçek kokuları, yeşillikler ve çam ağaçlarının büyüleyici bir ortam yarattığını da söyleyen Bassauer, yazının devamında Pamukkale, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da bulunan tarihi mekanlar ile rafting ve alışveriş olanaklarından bahsetti.

Rus Turizmcilerde Türkiye’nin Turizm Hassasiyetine Vurgu Yapıyor

Rusya’nın yüksek tirajlı gazetesi Konsomolskaya Pravada’da yayınlanan yazıda Rus İnturist-NTK firmasının Genel Müdürü Victor Topolkarayev’in açıklamalarına da yer verildi.

Türkiye’nin turistler için güvenilir bir ülke olduğuna ve turist güvenliğini artırmak için en yüksek düzeyde çalışmaların sürdürüldüğüne vurgu yapan Topolkarayev, Türkiye’de alkolden zehirlenen turistlere atıfta bulunarak, “Türkiye’de alkol yapımı ile ilgili sıkı denetimler artırıldı. Kaçak içki üretenler yakalanarak suçlular ağır bir biçimde cezalandırıldı” dedi.

Haberde Topolkarayev’in Türkiye’deki trafik kazalarına yönelik ifadelerine de yer verilerek, bunların Rus medyası tarafından abartıldığı, tur operatörlerinin transfer yapan firmalar ile kontrat yaparken mutlaka lisans aramaları gerektiği ve Rusya’da yaşanan trafik kazalarının Türkiye’den daha fazla olduğu bildirildi.