RUSLAR ALANYA'YI SEVİYOR

RUSLAR ALANYA'YI SEVİYOR
Alanya,, Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da önemli bir organizasyona imza attı. Türkiye-Rusya Federasyonu dostluğuna katkı sağlamayı amaçlayan “Türkiye Festivali” ilk gününde yağmurlu havaya rağmen Rus halkının akınına uğradı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’nin kültürel, turistik ve sanatsal değerlerini Moskova’ya taşıyan ve 16-17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Festivali, ilk gün yağan yağmura rağmen yaklaşık 20 bin ziyaretçi ağırladı.

ALTAV MOSKOVA’DA

Moskova’nın merkezinde bulunan Krasnaya Presnya Parkı’nda düzenlenen Türkiye Festivali’nde Alanya tanıtımı devam ediyor. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, yönetim kurulu üyeleri Kasımoğlu Kerim Yılmaz ve Gürol Birgen temsil ediyor. Çeşitli aktivitelerin yapıldığı festivalle ilgili açıklama yapan ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, şunları kaydetti:

“ALANYA MANZARASINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRİYORLAR”

Yaklaşık 1 milyon 250 bin dolarlık bütçe ile oluşturulan etkinliği ilk günde 20 bin kişi ziyaret etti. Bugün ise ziyaretçi sayısının 50 bin olacağı öngörülüyor. 250 metrekarelik Alanya aktivite alanında etkinliklerimiz devam ediyor. Büyük Alanya manzarası önünde fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşan ve ‘Silent Disco’ adı verilen eğlence etkinliğinde Alanya kulaklıklarından dinledikleri Türkçe müziklerle dans eden Ruslar renkli görüntüler oluşturuyor.