RUSLAR YAZI TÜRKİYE'DE GEÇİRDİ, İÇ TURİZMDE REKOR KIRDI

Pek çok ülkeyle sınırların hala kapalı olması nedeniyle bu yaz Rus turistler tatillerini büyük oranda Türkiye'de ve ülke içi plajlarda geçirdi.

 RUSLAR YAZI TÜRKİYE'DE GEÇİRDİ, İÇ TURİZMDE REKOR KIRDI

Ancak Kommersant gazetesi, yaz mevsiminde turizmcilerin kriz öncesi 2019 yılında kaydedilen satış rakamlarının altında kaldığını yazıyor. 2019'a kıyasla ciro kaybı yüzde 30-35 arasında.Gazeteye konuşan Tez Tour yetkilileri İtalya ve İspanya gibi Rus turistlerin gözdeleri arasında yer alan destinasyonların hala kapalı olduğuna dikkat çekti.

Travelata.ru verilerine göre, bu yaz yurtdışına çıkan her 2 Rus turistten 1'i tatilini Türkiye'de yaptı. Bazı tur şirketleri ise nispeten pahalı Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Küba ve Maldivler gibi ülkelere düzenenlen turlar sayesinde cirolarını toparladıklarını belirtiyor.Rusya'ya yakın mesafe destinasyonlar arasında Abhazya'nın payı da artış eğiliminde.

Level.Travel yetkilileri, 2 yıl önce satışların yalnızca yüzde 1'ini bu ülkeye gerçekleştirirken, şimdi bu oran yüzde 4'e yükselmiş durumda.Travelata.ru verileri Rusya içi rezervasyonların da yüzde 29 arttığına dikkat çekiyor. Ülke içinden paket tur alanlara nakit para iadesi uygulaması sayesinde mayıs-haziran döneminde pek çok turist bu turları tercih etti. Ancak Rusya'da koronavirüs vakalarındaki artış, yaz sonuna doğru ülke içi turizmi büyük oranda yavaşlatmışa benziyor.

Bu yaz dikkat çeken bir diğer gelişme de enflasyon nedeniyle Rus turistlerin tatil harcamalarındaki artış oldu. Traveltata.ru üzerinden gerçekleşen rezervasyonların ortalama bedeli 2019'a göre yüzde 9 oranında arttı. Türkiye istikametindeki artış oranı yüzde 17.(Kaynak:turkrus.com)