RUSYA'DA TURİZM KAYIPLARI; SEKTÖRÜ TÜRKİYE SIRTLADI AMA...

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada olduğu gibi Rusya'da da turizm sektörü için ciddi bir sınav olmayı sürdürüyor.

RUSYA'DA TURİZM KAYIPLARI; SEKTÖRÜ TÜRKİYE SIRTLADI AMA...

İzvestiya gazetesi salgın döneminde tur acentelerinin yüzde 18'inin, mini otellerin de yüzde 14'ünün kapandığını yazdı.

Veri analiz şirketi Evotor'un araştırmasına dayandırılan habere göre, acentelerin cirosu da haziran-ağustos döneminde geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 43 geriledi. Otellerdeki kayıp ise yüzde 33 civarında.Evtotor yetkilileri tur alışverişi fatura ortalamasının da geçtiğimiz yıla göre yüzde 9 gerileyerek 21 bin rubleye (2 bin 110 TL) indiğine dikkat çekti.

Öte yandan haberde Türkiye ile uçuşların yeniden başlamasının sektörü nispeten rahatlatan bir etkide bulunduğuna değiniliyor. Ağustos ayında bu sayede acentelerin cirosu temmuza kıyasla yüzde 11 artış gösterdi. Ancak ağustos satışları bu olumlu gelişmeye rağmen hala 2019'un gerisinde.Gazete, Moskova'da yerleşik tur acentelerinin sonbahara iyi başladığını da yazdı. Eylülün ilk yarısında tur satışları geçtiğimiz yılın yüzde 9 üzerinde. Ortalama tur paketi faturası  da yüzde 25'lik artışla 76 bin 400 rubleye çıktı (7 bin 700 TL).

Sektör, eski günlere dönebilmek için devletin desteğinin yanı sıra uluslararası uçuşların yeniden başlamasına bel bağlamış durumda.(Kaynak:turkrus.com)