SADİ YILDIRIM 'LİMAK LİMRA OTEL OLARAK YENİLİKLERE DEVAM EDİYORUZ'


 Kemer’de yer alan Limak Limra Otel’in Genel Müdür Yardımcısı Sadi Yıldırım turizmdeki gelişmeleri ve geçen beş aylık sezon ile gelecekteki beklentileri Halil Öncü’ye değerlendirdi. İZLEYİN!...

Bu sene bazı Avrupa acentelerinin Kemer bölgesi destinasyonlarını kapatmasından dolayı biraz daha fazla zorluk yaşadıklarını söyleyen Sadi Yıldırım, her zaman ifade ettiği konuların başında gelen Kemer’de kış turizmin gelişmesi adına futbol ve kongre turizminin geliştirilmesinin şart olduğunu tekrar dile getirdi.



42 milliyetten turiste hizmet veriyoruz!

Haziran’ın 15’ine kadar Rusya pazarında bütün uçakların dolu olduğunu gördüklerini dile getiren Sadi Yıldırım, Limak Limra otelde 42 milliyetten turiste hizmet verdiklerini söyledi. Yıldırım,”Burada otelimizin şansı biz 42 milliyette ülke ile çalışıyoruz. Şu anda otelimizde 42 milliyetten misafirimiz var. Misafirlerimize verdiğimiz kaliteli hizmet ile oldukça özenle yaklaşıyoruz ve buna göre hizmet veriyoruz. Çünkü zor bir yıl olduğunu biliyoruz. Eğer buna özen göstermezsek, yine maliyetlerimizi düzgün bir şekilde ilerletemezsek hizmetimizi düzgün vermezsek 2016 yılının 2015 yılından daha zor olacağını düşünüyorum. Çünkü artık erken rezervasyon sistemi Ruslarda ortadan kalkmış gibi görünüyor. Bu sene olmadığına göre, önümüzdeki yıl da olmayacak. Eğer fiyatlarımızı orijinal fiyatlarda tutmazsak, fiyatları aşağıya doğru indirirsek özellikle Türk pazarında son dönem üç dört yıldır yerleşmiş olan erken rezervasyon sitemini de maalesef yok etmiş olacağız. Bu yüzden sakin olmamız gerektiğini düşünüyorum”





    Bu sene bazı Avrupa acentelerinin Kemer bölgesi destinasyonlarını kapatmasından dolayı biraz daha fazla zorluk yaşadığımızı söyleyebilirim!

Ocak ve mart yalarını değerlendiren Limak Limra Otel Genel Müdür Yardımcısı Sadi Yıldırım şu değerlendirmelerde bulundu: “Ocak ayından bu yana bakacak olursak kış ayı zor geçti diyebiliriz. Bu sene bazı Avrupa acentelerinin Kemer bölgesi destinasyonlarını kapatmasından dolayı biraz daha fazla zorluk yaşadığımızı söyleyebilirim. Her fırsatta söylediğim gibi, Kemer’in futbol sahalarının azlığından dolayı futbol turizmi açısından bir sıkıntısı var. Maalesef futbol turizmi açısından ileriye gidemiyoruz.  Bizim tesislerimiz ile birlikte iki, üç futbol sahası var Kemer’de. Bu bakımdan futbol takımlarını kış döneminde yeterince ağırlayamıyoruz” diye konuştu.





Çok amaçlı salon ile farkını ortaya koyuyor

Limra Otel’de yer alan ve Bin m2.olan 14.5 mt. Yüksekliğindeki Convention Center’daki Aspendos 1 salonunu çok amaçlı bir salon haile getirdiklerini ifade eden Yıldırım, burada oluşturdukları Basketbol ve Voleybol sahası ile özellikle okulların spotif organziasyonalrına ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Yıldırım, “  Limak Limrra Otel olarak yine farkımızı ortaya koyarak yeni bir ilke daha imza attık.İki senedir de bunu uyguluyoruz. Bin m2.olan 14.5 mt. Yüksekliğindeki Convention Center’daki Aspendos salonumuzu profesyonel basketbol ve voleybol sahası olarak değiştirdik. Burasını çok amaçlı b,r salon haline getirdik. Halılarımızı serip 1500 kişilik toplantı gerçekleştirip, bir saate halıları kaldırıp profesyonel basketbol ve voleybol sahası yapıyoruz. Özellikle kış ayında, sömestre tatilinde okulların basketbol voleybol, bagmington, judo, tekvando takımlarını ve aynı zamanda üniversite federasyonlarının organizasyonlarını otelimizde ağırlayıp alternatif bir Pazar yarattık. Bu bakımdan şubat ayında doluluklarımızda % 75 ve mart ayında da Nevruzla birlikte % 90’larda gördük.





Ramazan’dan sonra İran pazarında bir kımıldama olacağını düşünüyorum!

Bu sene Nevruz’u mart ayında geçen yılara göre daha iyi geçirdiklerini de ifade eden Sadi Yıldırım, “ Her ne kadar son dönem İran’dan gelen uçaklar iptal olmasına rağmen, yaklaşık iki bin geceleme ile Kemer Bölgesinde oldukça iyi bir pax yaptığımızı düşünüyorum. Nevruz’da da İran’lı misafirlerimize iyi hizmet verdik. Bunun da yaza yansımasını yavaş yavaş görmeye başladık. Özellikle Ramazan’dan sonra İran pazarında bir kımıldama olacağını düşünüyorum” dedi.

Kemer kongre turizminden yararlanamıyor

Nisan ayının Antalya’nın kongre ayı olduğuna dikkat çene Sadi Yıldırım, “ Kemer’in sıkıntısı Kongre merkezlerinin azlığıdır. Kemer kongre bazlı bir sıkıntı yaşamaktadır. Artık kongreler iki yüz, üç yüz odalık kongrelerimiz artık çok fazla yok. Artık Bin ve üzeri odalı toplantı ve kongreler mevcut. Bundan dolayı Kemer bölgesinde buna uygun salonumuz ve kongre merkezimiz, eşdeğerde yan yana otelimiz yok. Özellikle her zaman olduğu gibi bu olumsuzluklardan dolayı Nisan ayında bunu kaçırdık diye düşünüyorum. Bu nedenle kongreleri Belek ve Lara bölgesine kaptırıyoruz. Biz gün geçtikçe Kemer bölgesinde Kongre anlamında geriye doğru gidiyoruz” dedi.



Mayıs ayında çok fazla miktarda Rus misafir kaybımız oldu!

Mayıs ayında çok fazla miktarda Rus misafir kaybı olduğuna dikkat çeken Sadi Yıldırım, Ruble’deki değer kaybının Rus ve Ukraynalı misafirleri o0ldukça endişelendirdiğini söyledi. Rusların artık Rezervasyonlarını son dakika yapmaya başladığını söyleyen Yıldırım “ Maalesef bu konuda beş yıl önceye döndük. Geçen yıl Rusya’dan gelen erken rezervasyonların % 25’ini alırken, bu yıl bu rakam % 2’lere düştü. Bu da bizi beş yıl önceye götürdü. Artık önümüzdeki yıla bakacağız. Önümüzdeki yıl Rusya’daki bu erken rezervasyon siteminin yerleşmesini bekleyeceğiz. Bu muhtemelen dört yada beş yılı bulacaktır. Mayıs ayı oteller için çok zor geçti. Son dakika rezervasyonlarının yoğun olduğu zamanlarda biz de yine alternatifler üreterek hem toplantı gruplarını geçen yıla göre sayısını arttırarak, hem de diğer alternatif gruplarla ve aynı zamanda Avrupalı turistlerin de yoğun ilgisi ile mayıs ayını % 96 civarında bir rakamla kapatmış olduk” dedi.



Limak Limra Otel olarak yeniliklere devam ediyoruz

Zor bir yıl olmasına rağmen Limak Limra otel otelde bir takım yenilikler yaptıklarına da dikkat çeken Yıldırım “ Zor bir yıldayız. Ama bu zor yıla rağmen biz hizmetlerimizi en iyi şekilde vermeye devam ediyoruz. Otelimizde çeşitli yenilikler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bunun en güzel örneği çok güzel bir pastane yaptık. O pastane de misafirlerimiz saat 09.30’dan akşam saat 20.00’ye kadar ağırlıyoruz.  Aynı şekilde dondurma cornerlerimizi  üçe çıkardık. Lobimizi ve burada bulunan koltukaltımızı büyük ölçüde yeniledik. Odalarımızdaki tüm halılarımızı kaldırdık ve yerine laminant parke yaptık. Mobilyalarımızı değiştirdik. Yeniliklerimiz devam etmekte” diye konuştu.