SAFRANBOLU PHOTO SAFARİSİ’NDE KAZANAN BELLİ OLDU

UNESCO Touristica Photo Safari kapsamında geçtiğimiz hafta UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu’ya gelen fotoğraf tutkunları, ödül için yarıştı.

SAFRANBOLU PHOTO SAFARİSİ’NDE KAZANAN BELLİ OLDU

Safranbolu’yu fotoğraflayan yarışmacılar hem kenti gezdi hem de fotoğrafladı. Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman, foto safarinin doğu turlarıyla devam edeceğini söyledi

Türkiye'deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) önderliğinde, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde ve Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği ile devam ediyor. 26 Eylül’de Kapadokya’dan başlayan Photo Safari Mayıs 2022’de İstanbul’da sona erecek.

Safranbolu Photo Safarisi’nde büyük ödülü Hazım Engin kazandı

Safarinin üçüncü etabı olan Safranbolu Safarisi’nde, yarışmacılardan Hazım Engin,” Bakırcı” isimli fotoğrafıyla birinci olarak, 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu. İkinciliği ise İsmail Serhat Şahin “Top oynamayı herkes sever” isimli fotoğrafıyla kazanarak 4 bin TL, üçüncülüğü de Serdar Aydın “Sepet” isimli fotoğrafıyla kazanarak 3 bin TL para ödüllerine layık görüldüler.

Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman, projenin kültürel mirasların tanınırlığını artırmak amacıyla gerçekleştiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Safranbolu safarisinde 144 eser yarıştı. Çok iyi fotoğraflar vardı. İçerisinden ilk üç fotoğrafı ödüllendirdikten sonra, 24 eseri de sergileme için seçtik. Safari önümüzdeki ay Nemrut ve Göbeklitepe etabıyla devam edecek. Fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf çekmeyi seven herkesi çağırıyoruz. Her gittiğimiz yer bir dünya mirası. Her kentimiz ayrı ayrı tarihi ve doğal güzellikler barındırıyor. Fotoğraf severler bunları karelerine taşıyabilir ve rahatlıkla ödül sahibi olabilir. Bizim öncelikli amacımız ülkemizin dünyaca bilinen tarihi miraslarını ve doğal güzelliklerini tanıtabilmek. Burada çekilen fotoğraflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar Türkiye'nin tanıtımında kullanılacak.