SAGALASSOS ANTİK KENTİ BÜYÜLÜYOR!..

Her gün Sagalassos Antik Kenti'ne yüzlerce kişi ziyarete gelirken, son dönem özellikle yabancı misafirler bölgeye büyük ilgi gösteriyor.

SAGALASSOS ANTİK KENTİ BÜYÜLÜYOR!..

Burdur İli, Ağlasun İlçesi sınırlarında, Burdur Antalya karayolunun 14. Km’ sinden ayrılan bir yol ile 20 km sonra Torosların 1500 – 1700 metre yüksekliğinde yer alan Sagalassos Antik Kenti, antik dönemde Pisidia olarak bilinen bölgede yer alıyor.Her gün bölgeye yüzlerce kişi ziyrete gelirken, son dönem özellikle yabancı misafirler büyük ilgi gösteriyor. Müze Kart ile girişin ücretsiz olduğu Sagalassos Antik Kenti'ne müze kartınız yok ise 12 TL. vererek girebiliyorsunuz.

Dağlık bir alanın bitişiğinde yer alan kentte ilk yerleşim izleri günümüzden 12.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Sagalassos Antik Kenti, orijinal yapı taşlarının neredeyse tamamının bulunabildiği anıtsal yapıları ile son derece iyi korunmuş durumdadır.Diğer yandan, kentin planı, üzerinde kurulmuş olduğu teraslı yapı düşünüldüğünde oldukça çarpıcıdır ve bu yapı ile uyumlu ve etkileyici bir anıtsal merkez yaratılmıştır.

Ayrıca, en az bin yıllık seramik üretimi ile Sagalassos antik dönemlerdeki en uzun seramik üretimi merkezi olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne önerilmektedir.Sagalassos Antik Kenti, Burdur İli, Ağlasun İlçesi sınırlarında, Burdur Antalya karayolunun 14. Km’ sinden ayrılan bir yol ile 20 km sonra Torosların 1500 – 1700 metre yüksekliğinde yer alıyor.

Gitmeyen, görmeyen varsa mutlaka bu kültürel zenginlik görülmeli...