SAĞLIK SERTİFİKASINI ALDI

Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) tarafından oluşturulan ve pandemi önlemlerini belirleyen sertifikayı aldı.

SAĞLIK SERTİFİKASINI ALDI

TAV Havalimanları Türkiye’de ve yurtdışında işlettiği havalimanlarını pandemi döneminde güvenli seyahat için ACI World tarafından oluşturulan program kapsamında sertifikalandırıyor. Gazipaşa-Alanya Havalimanı ilgili kriterleri karşılayarak ve başvuru sürecini tamamlayarak “ACI Havalimanı Sağlık Akreditasyonu”nu aldı.

TAV Gazipaşa Genel Müdürü Ekrem Akgül “Havacılıkta sektörün doğası gereği tüm dünyada geçerli olan sıkı düzenlemeler bulunuyor. Bu nedenle, havacılık pandemiden en fazla etkilenen fakat aynı zamanda yeni düzenlemelere en hızlı adapte olan sektörler arasında yer alıyor. Gazipaşa-Alanya’da çalışanlarımızın ve yolcularımızın sağlığını korumak üzere otoritelerin belirlediği önlemleri tam olarak hayata geçirdik. Türkiye’deki havalimanlarımızda SHGM tarafından yayınlanan Havaalanı Pandemi Tedbirleri Sertifikasyonunu aldık. Haziran başından bu yana da yolcularımıza sorunsuz bir şekilde hizmet veriyoruz” dedi.

TAV’ın altı ülkede işlettiği 11 havalimanı ACI Havalimanı Sağlık Sertifikasını alacak. Bugüne kadar Gazipaşa-Alanya’nın yanı sıra Ankara Esenboğa, Makedonya Üsküp, Tunus Enfidha ve Monastir, Suudi Arabistan Medine ve Hırvastistan Zagreb havalimanları akreditasyon sürecini tamamladı ve sertifika aldı.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı bu yılın ilk 10 ayında 235 bin yolcuya hizmet verdi.