SEALİGHT OTELLERİ YÖNETİMİ KUŞADASI’NI İRAN’DA TANITACAK

Bin 50 kişilik kapasitesiyle grubun ‘amiral gemisi’ konumundaki Amara Sealight Elite Otelin Genel Müdürü Turhan Kesim, EMITT Fuarı’nda TUYED yönetimine yaptığı açıklamada THY ve Onur Air’den sonra Sun Express’in de İzmir’den İran’a doğrudan sefer başlatacağını söyledi. Kesim, bu durumun bölge turizme yansımasını şöyle değerlendirdi: “İranlı turistler, son zamanlarda başta Kuşadası olmak üzere Ege bölgesine yoğun ilgi göstermeye başladı. Direk uçak seferlerinin başlamasıyla bu yıl Ege bölgesine gelecek turist sayısının artacağına inanıyoruz. Katılacağımız turizm fuarında hem bölgemiz hem de tesislerimizi tanıtıp, bu yıl İranlı turist sayısını yüzde 20 artmayı hedefliyoruz.”

İranlılar eğlenmeyi seviyor

Turhan Kesim, İranlı turistin gece hayatı ve eğlenceyi çok sevdiğinin altını çizdikten sonra özetle şu bilgileri verdi: “İranlı turistlerin Ege bölgesine direk seferle gelebilecek olmaları bölgenin cazibesini arttırıyor. Bölgemiz, eğlence hayatı, yeme-içme ve alışveriş açısından son derece zengin bir potansiyele sahip. Kültür turu yapmak istediklerinde de bölgemiz onlara son derece zengin tarihi ve kültürel seçenekler sunuyor. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda, bu yıl bir olumsuzluk olmaması halinde İranlı turist sayısının artmaması için bir sebep göremiyoruz.”

Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin (DRV) genel kurulunun Ekim ayında Kuşadası’nda yapılacak olduğunu hatırlatan Kesim bu konuda şöyle konuştu: “DRV, tatile gidilecek yere seyahat kararını oluşturan tur operatörleri ve seyahat acenteleri bünyesinde barındırıyor. Birinci pazarımız Almanya’nın seyahat çatı örgütünün toplantısını Kuşadası’nda yapacak olması bölgemize, dolayısıyla Türkiye’ye olan güvenin bir ifadesi. Bunun için gerekirse Almanya’dan gelecek misafirlerimizi tesislerimizde bedava ağırlayabiliriz.”

Denizışığı Otelcilik firmasının en büyük yatak kapasitesine sahip oteli Amara Sealight Elite Hotel 45 milyon avro’ya mal oldu. 392 odalık otelin yatak kapasitesi bin 50’ye ulaşıyor. Segment olarak, en yüksek segmenti hedefleyen yönetim, tesisi 12 ay açık tutuyor. Otel için Amara markasıyla franchise anlaşması imzalayan otel yönetimi, markanın standartlarının yüksek olması nedeniyle 10 yıllık bir anlaşma yaptıklarını belirtiyorlar.