SEÇİM HAVAYOLLARINA YARADI

Skyscanner’ın verilerine göre yurt dışından Türkiye için yapılan uçak bileti aramalarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla İngiltere %128’lik bir artışla birinci oldu. İkinci sırayı ise %80’lik bir artış oranıyla Almanya aldı. Yurt içinde ise uçak bileti aramalarında geçen yılın aynı dönemine göre Gaziantep, %47’lik bir artışla ilk sıraya yerleşti. Gaziantep’i %41’lik artış oranıyla Adana ve %29’luk artışa sahip Trabzon takip etti.

Yerel seçimler bu yıl %80’lere ulaşan rekor katılım oranıyla gerçekleşti. Birçok vatandaş hem yurt dışından Türkiye’ye seyahat etti hem de yurt içinde nüfusu kayıtlı oldukları şehirlere döndü. İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, seçimlerin yapıldığı hafta sonu için Türkiye’ye uçak bileti aramalarını inceledi. Skyscanner’ın verilerine göre Türkiye, seçimin yapıldığı hafta sonu geçen yıla göre İngiltere’den %128, Almanya’dan %80 oranında daha fazla arandı. Bu artışta tatile çıkanların yanı sıra, oy kullanmak için Türkiye’ye dönen vatandaşların etkisi olmuşa benziyor.

En çok artış Gaziantep’te

Yurt dışından Türkiye’ye gelenlerin yanı sıra oy verebilmek için yurt içinde de nüfusa kayıtlı olduğu şehirlere dönenler vardı. Geçtiğimiz yıla kıyasla yurt içi uçuşlarda en çok artış %47’lik bir artış oranıyla Gaziantep’te görüldü. Gaziantep’i, %41’lik artış oranıyla Adana, %29’luk artış oranıyla Trabzon ve %25’lik artış oranıyla Samsun izledi.