SEDAT NEMLİ GÖREVİNE BAŞLADI

12 Group altında yer alan Gülab Mimarlık Ofisi tarafından 13.yüzyıl Selçuklu ve 18.yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan farklı bir kimlikle artizan/zanaat oteline dönüşen Ajwa Hotel Sultanahmet, yeni göreve başlayan Genel Müdür Sedat Nemli yönetiminde yoluna devam ediyor.

Lüks segment otellerinin en iyileri arasında yer almayı hedefleyen Ajwa Hotel Sultanahmet, bölgede bu konudaki açığı kapatan bir adres olmuştu. Turizm sektöründeki 30 yılı aşkın kariyerinde Mısır, ABD, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde lüks segmentte yer alan otellerin açılışlarını gerçekleştiren deneyimli Genel Müdür Sedat Nemli’nin göreve başlamasıyla Ajwa Hotel Sultanahmet bu alandaki çıtayı daha da yükseltmeye hazırlanıyor.

SEDAT NEMLİ KİMDİR?

Daha önce Viceroy Princes' Islands İstanbul Genel Müdürü ve Servotel Corporation Turizm Operasyonlarından Sorumlu Başkanı (COO) olarak görev yapan Nemli, uzun yıllardır turizm sektöründe Kempinski, Movenpick Hotels & Resorts, Marriott-EDITION, Martı Hotel Group and Viceroy Hotels & Resorts gibi önde gelen birçok otelin genel müdürlük görevini üstlendi.
2010-2011 yıllarında The İstanbul Edition'ın genel müdürlüğünü yürüten Nemli, Kempinski New York Merkez ofisinde 7 yılı Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı olmak üzere, 1997 - 2010 yılları arasında Kempinski bünyesinde üst düzey yöneticilik yaptı.

1993 - 1997 yılları arasında New York'ta Türkiye, Yunanistan ve Doğu Akdeniz bölgeleri üzerine çalışan tur operatörü Megatrails’in başkan yardımcısı olarak çalışan Sedat Nemli, kariyerine Mövenpick Hotels & Resort'te Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'den sorumlu satış müdürü olarak başladı.

Lisans eğitimini İngiltere'nin Sussex Üniversitesi'nde, MBA eğitimini ise Fransa'daki Reims Management School'da tamamlayan Sedat Nemli iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.