SEKTÖR THOMAS COOK'IN İFLASINI DEĞERLENDİRDİ

Skal Antalya, Eylül ayı geleneksel öğle yemeğini Delphin Hotels’in ev sahipliğinde Delphin Imperial Hotel’de gerçekleştirdi. Yemekte gündem Thomas Cook’un iflası ve Türkiye’ye etkileri oldu.

SEKTÖR THOMAS COOK'IN İFLASINI DEĞERLENDİRDİ

Cüneyt Kuru: “Önümüze bakmalıyız”

Geleneksel öğle yemeğinin açılışını Skal Antalya Başkanı Cüneyt Kuru yaptı. Açılış konuşmasında Thomas Cook’un batışını değerlendiren Başkan Kuru, “2019 sezonunu iyi kapatacakken Thomas Cook’un iflas haberini aldık. Bu iflastan en fazla etkilenecek ülke de Türkiye olacak. Bizler bu olumsuz duruma rağmen önümüze bakmalıyız. Condor’un uçuşlarına devam etmesi biraz teselli olacaktır” dedi.

Ülkay Atmaca: “Krizi iyi yöneterek yolumuza devam edeceğiz”

Skal Antalya’nın yemeğine katılan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da Thomas Cook’un iflası ile ilgili olarak “2 gündür toplantılar yapıyoruz. Bu iflasla ortaya çıkan korkunç bir rakam var. Bu sektör her türlü krizi gördü ve bu krizleri de başarı ile atlattı. Krizi iyi yöneterek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Skal Antalya büyüyor

Konuşmaların ardından Kotra Sigorta Genel Müdürü Osman Tüken, “Turizm sektöründe sağlanan sigorta güvenceleri” başlığını taşıyan bir sunum gerçekleştirdi. Yemekte Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce, üyelik yemini ederek Skal Antalya üyesi oldu. Yemek sonunda doğum günü pastası kesimi yapılarak evsahipliği dolayısı ile Yıldırım Cömertoğlu’na bir teşekkür plaketi sunuldu.( Tuncay Sevin - Tourism Today )