SEKTÖR TRAVEL TURKEY İZMİR''DE BULUŞACAK

6 – 9 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek TRAVEL TURKEY İZMİR’in partner ülkesi ve partner ili belli oldu. Karadağ’ın partner ülke, Kastamonu’nun ise partner il olarak yer alacağı fuarın katılımcıları bu yıl KOSGEB desteğinden de faydalanabilecek.

TÜRSAB, İZFAŞ ve HANNOVER MESSE INTERNATIONAL’ın birlikte düzenlediği Travel Turkey İzmir 2012’nin bu yıl daha kapsamlı ve uluslararası ziyaretçilerin yoğunluğu ile öne çıkan bir fuar olması hedefleniyor. Bu yıl ilk kez KOSGEB kapsamına alınan fuarın yerli katılımcıları 100 m2 ye kadar KOSGEB desteği alabilecekler.

Turizm sektöründe yeni iş birlikleri ve ülke tanıtımına katkıda bulunmak için yola çıkan Travel Turkey İzmir 2012 Turizm Fuarı uluslarası arenada da yoğun ilgi görüyor. Güney Kore, Maldivler, Tanzanya ve Endonezya’nın ilk kez katılımcı olarak yer alacağı fuara yurt dışından ilgi her geçen yıl artmaktadır. Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı ülkelerden çok sayıda iş heyetine ve basına ev sahipliği yapacak. Daimi Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları desteği ile bu yıl fuarı ziyaret edecek satın alıcıların  Almanya, A.B.D, Danimarka, Endonezya, Finladiya, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, İspanya, İtalya, Kanada, Norveç ve Tataristan’dan gelmesi hedefleniyor.
Travel Turkey İzmir fuarı Türkiye’nin 50’nin üzerinde destinasyonunun katıldığı ve turizm sektöründeki tüm profesyonellerini buluşturan bir platform haline gelen fuarda Türk turizm sektöründeki  yenilikler ve gelişmelerin ele alınacağı konferans bu yıl ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği) tarafından sektör duayenlerinin katılımıyla düzenlenecektir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarda, başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcı ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere tanıtılacak.
Geçtiğimiz sene düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, 638 katılımcı ve 34 ülkeden 20 bin 568 ziyaretçiyi bir araya getirmişti.