SENSİMAR SİDE RESORT VE XANTE RESORT PERSONELİNE TEHLİKELİ ATIK EĞİTİMİ

SENSİMAR SİDE RESORT VE XANTE RESORT PERSONELİNE TEHLİKELİ ATIK EĞİTİMİ

Side Evrenseki turizm bölgesinde yer alan Sensimar Side Resort ve Xante Resort  personeline Çevrekent Firmasından Çevre Mühendisleri Ali Hayrat ve Ömer Karaduman tarafından eğitim verildi. İZLEYİN!...
 
Çevre Mühendisi Ali Hayrat eğitimlerde verdiği bilgide, 2007 yılından bu yana tesislerin bitkisel atık yağlarının toplatılması konusunda büyük bir çaba içinde olduklarını ve bu konunun artık büyük ölçüde çözüme kavuştuğunu belirtirken, sırada tehlikeli atıkların bertarafının yer aldığını söyledi. Hayrat, ''Özellikle 2007 yılından sonra bitkisel atık yağların toplatılması konusu ile ilgili büyük ölçüde çalışmalar arttı ve son üç yılda bitkisel atık yağların toplanması ile ilgili hedeflere ulaşıldı. Amacımız bundan sonra tehlikeli atıklar konusunda da bu hedefe ulaşmak. Son dönemde çevre mühendislerinin tesislere Çevre danışmanlığı yapmaları ile birlikte, 2009 ve 2010 yılında toplanan atıklar ile 2011 yılında toplanan tehlikeli atıklar arasında 3 kat fark var. Bu da tehlikeli atıkların toplatılması konusunda gün geçtikçe daha da iyiye gittiğimizi gösteriyor'' dedi.





Tesislerin çevreye verdikleri önem dikkat çekti

Çevrekent Firmasından Çevre Mühendisi Ali Hayrat eğitime olan katılımın çok iyi olduğunu belirtirken, “Sensimar Side Resort ve Xante Resort personeline çevre konularında tehlikeli atıkların önemi, organik çöpler, bitkisel atık yağların toplanması ve nasıl bertaraf edeceğimiz konularında bir eğitim düzenledik. Otellerin yetkililerine göstermiş oldukları ilgi için çok teşekkür ediyorum. Katılımın çok yüksek olması da bizleri oldukça sevindirdi. Özellikle soru cevap kısımlarında otel personelinin konuya ne kadar hassasa davrandıklarını ve tesis içerisinde yapmış oldukları atık kodlarına uygun renkte poşetler kullanarak çevreye ne kadar önem verdiklerini gördük” dedi.






ISO 14001 Çevre Yönetim Eğitim Sistemi

Side Senismar Resort Kalite Müdürü Servet Kaya ise eğitimler sonrası yaptığı açıklamada, “ISO 14OO1 Çevre Yönetim Sitemi konusunda eğitimi  Çevrekent Firmasından Çevre Mühendisi Ali Hayrat ve Ömer Karduman’dan aldık. Çok verimli bir eğitim olmakla beraber, çok  da iyi bir katılım gerçekleşti. ISO 14001 Çevre eğitim sistemi içerisinde çöplerin ayrıştırılması, renk kodlarına göre kullanımı,tehlikeli atıklar, organik atıklar, inorganik atıklar hakkında bilgi sahibi olduk” diye konuştu.