SILENCE İSTANBUL HOTELS&CONVENTION CENTER'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ; BİROL KAYMAS

SILENCE İSTANBUL HOTELS&CONVENTION CENTER'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ; BİROL KAYMAS
1967 yılında İstanbul Otelcilik Okulu ile turizm sektörüne giren Kaymas, 1972 – 1974 yılları arasında Almanya’nın Münih şehrinde Otel Yöneticiliği eğitimi aldı. 1974 yılında eğitimini tamamlayan Kaymas, 10 yıl Saipan (Pasific Adaları), Thailand, Malezya, Singapur, Endonezya, Intercontinental ve Pan Pasific Zincir Otellerinde üst düzey otel yöneticiliği görevlerinde bulundu.

1989 yılında Türkiye’ye dönen Kaymas, Merit International Oteller Zinciri merkez ofisinde Bütçe ve Standartlar Müdürü olarak görev aldı. 1991 yılında İstanbul Çınar Hotel Genel Müdürlüğü’ne getirildi. 1995 yılında Merit Arcadia – Belek Otele Genel Müdür, 1997 yılında Mirage Park Resort Genel Müdür, 1998 yılında ise Antbel Belek Hotel’e Genel Müdür oldu.

2000 yılında Antalya – Aksu’da hizmet veren ve konulu oteller uygulamasının Türkiye’de ilk örneği olan WOW Topkapı Palace’ın Genel Müdürlüğü’ne getirildi. 2002-2003 yıllar arasında WOW Oteller Zinciri Koordinatörlüğü’nü üstlenen Kaymas, 2003 yılı başında temalı oteller projesini sürdüren WOW Oteller Zinciri’nin ikinci temalı oteli WOW Kremlin Palace’ın Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Turistik tesislerin inşaat kalitesi kadar hizmet ve eğitim kalitesinin artırılmasının Türk turizmine olumlu katkısı olacağına inanan Kaymas, MNG Uygulamalı Turizm Otelcilik Okulu’nun hayata geçirilmesinde aktif rol aldı. 2004 yılı Şubat ayı itibariyle Antalya-Beldibi’nde Sungate Port Royal de luxe Hotel’de Genel Müdür olarak görev yaptı.

2005-2007 Yılları arasında Lykia World Hotel’de bölge müdürlüğü yapan Kaymas en son 2011’de Bursa Çelik Palas Otel’de genel müdürlük görevini yürüttü.

3 kıtada 7 farklı ülkede 37 yıllık bir tecrübeye sahip Kaymas, çok sevdiği turizm sektörüne Silence İstanbul Hotels&Convention Center’da Genel Müdür olarak devam edecek.
Kaymas 1951, evli ve iki çocuk babası.