ŞİNASİ GÜROCAK: DOLULUĞU YAKALAMAK İLE BU İŞ BİTMİYOR!


 Kemer Tekirova’da yer alan Phaselis Rose Otel’in Genel Müdürü Şinasi Gürocak, turizmdeki gelişmeleri Halil Öncü'ye değerlendirdi. İZLEYİN!...

Sezonu değerlendiren Gürocak, “Kemer bölgesi Rus ağırlıklı olduğundan dolayı, Ruble’nin de belirli bir yere oturmaması nedeniyle insanlar tatile gelirken yanlarına para almıyorlar, harcama yapamıyorlar” diye konuştu.

Bir taraftan dolulukları yakalamamıza rağmen, gelire baktığımızda pek fazla bir şey göremiyoruz!

Mayıs ayından bu yana sezonun nasıl geçebileceğini konuştuklarını ve turizmdeki gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade eden Şinasi Gürocak “ “Phaselis Rose Hotel olarak biz bu süreç içerisinde doluluklar ile ilgili bir sıkıtı yaşamadık. % 90’ları geçen bir doluluk oranları ile bu süreci geçirdik. Ağustos ayına geldiğimiz şu anda % 50’li dolulukları yakalamış durumdayız. Burada tekrar arzuladığımız doluluğu yakalayacağımızı düşünüyorum. Tabii ki doluluğu yakalamak ile bu iş bitmiyor. Maliyetlerimiz artıyor. Maliyetlerin artması ile birlikte kalitemizden de ödün vermeyerek aynı hizmet kalitesini misafirlerimize sunmaya devam ediyoruz. Çünkü biz sadece bu yılı değil gelecek yılları da düşünüyoruz. Burada asıl hedef, önce misafirleri memnun edebilmektir. Bir taraftan dolulukları yakalamamıza rağmen, gelire baktığımızda pek fazla bir şey göremiyoruz. Bu kriz sadece bizi değil, herkesi etkiliyor” dedi.



2016 yılı için de Avrupa kontratlarımızı yapmaya devam ediyoruz!

Kemer’in Avrupalı turisti tekrar çekmesi için ciddi çalışmalar yapması gerektiğini de ifade eden, Phaselis Rose Otel olarak Avrupa pazarında 2016 yılı için kontratlara devam ettiklerini söyledi. Gürocak, “ % 80 Rus pazarımız var. Geri kalan kısmını da Avrupa ve İç Pazar oluşturuyor. Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında önümüzde çok ciddi bir üç ayımız var. Üç ayın analizini yapmak üzere önümüzdeki hafta Moskova’ya gidip oradaki acenteciler ile görüşmeler yapacağım. Yapacağımız görüşmelere göre de kendimize bir yol çizeceğiz. Kemer bölgesi Rus ağırlıklı olduğundan dolayı, Ruble’nin de belirli bir yere oturmaması nedeniyle insanlar tatile gelirken yanlarına para almıyorlar, harcama yapamıyorlar. Sadece otele tatil parasını ödeyip öyle geliyorlar. Bunun farklı pazarlar ile kapatmaya çalışsak da, Kemer bölgesinin farklı pazarlarda belirli bir yere oturması için de belirli bir süreç gerektiriyor. Ama biz buna devam edeceğiz. Avrupa pazarında bu yıl ciddi bir doluluk aldık. 2016 yılı için de Avrupa kontratlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bekletip göreceğiz” dedi.

İnşallah bir an önce normale döneriz!

Son dönem yaşanan terör saldırıları için de görüşlerini açıklayan Şinasi Gürocak, “ Söylenecek çok fazla bir şey yok. Bunun sonucunu bekleyip önümüzdeki günlerde göreceğiz. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Olan şeyler hiç hoş bir şey değil. Ne yazık ki zavallı, suçsuz ve günahsız insanlar ölüyor. İnşallah bu bir an önce normale döner ve insanlar hayatlarına devam eder” diye konuştu.