SİNOP, İLK BEŞ YILDIZLI OTELİNE KAVUŞUYOR

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop’a yerli-yabancı ve yöresel turist ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, “Bu sevindirici bir durumdur. Bu ilgiyi, boş çıkarmamak için özellikle konaklama alanında kaliteyi yükseltmemiz gerekmektedir. Yatak kapasitemizi artırmak, turizmi 12 aya yaymak için bir dizi projemizi devreye soktuk” diye konuştu.

Vali Dr. Çetinkaya,  Toplu Konut İdaresi’nin elinde bulunan adanın ucundaki bölgede yer alan 40 dönümlük arazinin, 1.5 ay önce devralındığını hatırlattıktan sonra “Girişimlerimiz sonucu sözkonusu arazi TOKİ’den Hazine’ye devredildi. Arazi üzerine turizm teşvik kanunu çerçevesinde tahsis yapılacak. Maliye Bakanlığı’ndan sözkonusu tahsis için onay bekliyoruz. Ardından kentimizin ilk beş yıldızlı otelinin kurulması için yerli yabancı otel yatırımcılarına ihale edilecek. Arazi için yöre insanımızın ortak proje geliştirmesi de gayet mümkündür” diye konuştu.

“UÇAK SEFERLERİ İLGİYİ ARTIRDI”

“Kentimizde yaz sezonu yalnızca Temmuz, Ağustos ayları ile sınırlıdır” diyen Vali Dr. Çetinkaya, “Ancak kentimizin potansiyeli çok daha fazladır. Turizmi 12 aya yaymak için projeler geliştiriyoruz. Kentimiz 12 ay görülmeye müsaittir. Sonbaharı da baharı da en az yazı kadar değerlidir. Tur operatörlerinin destinasyonuna daha fazla girmesini sağlamaya, kruvaziyer gemilerinin geçmişte olduğu gibi daha fazla uğrak yeri olmasına çalışıyoruz. THY’nin kentimize sefer düzenlemesi turist akışını hızlandırdı. Amacımız THY’nin dergisini de kullanarak daha fazla Sinop’u tanıtmak. Farklı uçak şirketlerini de sefer yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

“TESİS SAYISI ARTMALI”

Sinop’un nüfusu 39 bin. Bir yılda kente gelen turist sayısı ile 1 milyon. Bu rakamın 60 binini yabancı turist oluşturuyor. Kentte, aynı anda yaşayan nüfus kimi zaman 200 bine çıkıyor. Bu rakamların bir kent için büyük bir potansiyel taşıdığını belirten Vali Çetinkaya, “70 milyonluk ülkemize 40 milyon turist geldiği zaman rekor diyoruz. Biz nüfusumuzun 4 katı turist çekiyoruz. Bu büyük potansiyel için tüm halkımız elbirliği yapmalıdır. Kentimizde toplam yatak kapasitesi 4 bin 900’dür. Bu sayının artırılması gerekir. Bir tek 4 yıldızlı otelimiz var. Gerisi üç yıldızlı, belediye işletmesi ve turizm belgeli işletmelerdir. Pansiyonculuğun da teşvik edilmesi gerekmektedir” dedi.