SKAL FEDERASYONU KUŞADASINDA TOPLANDI

TURİZM ARENASI 3. KEZ 4 Nisan'da yapılacak ve Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek.
Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu Kuşadası  Dernekler Toplantısı 15 - 17 Kasım 2013  tarihlerinde Kuşadası,  Efes Kongre Merkezinde yapıldı.

Federasyon Başkanı Deniz Anapa,SI Dünya Başkan Yardımcısı Salih Çene,  SI 2009 Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Kulüblerin Yönetim Kurulu Başkanları, Üyeleri, Türkiyenin dört bir köşesinden gelen turizmcilerinin  yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Başkan  Anapa toplantının açılış konuşmasında; " Ekim ayında Amerika'da gerçekleşen SI Dünya Kongresinde, Salih Çene'nin Dünya Başkan Yardımcılığı'na ve Asuman Tarıman'ın SI Deputy Auditor (Daimi Denetçi) seçilmesinden onur duyduk"dedi.

"Federasyon tarafından 3. kez gerçekleşecek Arena'nın 4 Nisan'da Hilton Convention Center'da düzenleneceğini ve bu Arenayı uluslararası boyutta gerçekleştireceğiz" dedi.
" Kulüb temellerinin sağlam olması iş ve dostluk çercevesinde gelişim ile  yapılanmanın mücadelesini vererek yeni kulübler kurma aşamasında Çanakkale ve Ayvalık Kulübleri'nin yakında açılacağı müjdesini "verdi.

"Çanakkale Barış Yolu 100. Yıl çalışmaları için Skal Federasyonunca kurulan Çanakkale Komitesinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, tüm katılımcılara teşekkür etti.".

Dünya Başkan Yardımcısı Salih Çene'de membership development konusunda üyelere bilgi aktararak Dünya Başkan Yardımcılığı'na giden yolda yaşadıklarını ve deneyimlerini paylaştı.

Geçmiş Dönem Dünya Başkanlarından Hülya Aslantaş yaptığı konuşmada, "Skal Misyon ve Vizyonunu tüm toplantılarda hatırlatmak gerektiğini "söyleyerek, Skal'ın  bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak yaptırım gücüne dikkat çekti.Türkiye önderliğinde yepyeni bir MAC(Akdeniz Çanağındaki SKAL Üyesi ülkeler birliği )  oluşum sağlayabileceğimizi bu konuda networking çalışmalarıyla  bölgesel dayanışmalara destek verilebilineceğini belirttti.

SI Counciller Kamer Rodoplu, MAC oluşumu  ile ilgili yapılan girişimleri anlatarak, SI (Counciller)Konsey çalışmaları hakkında tüm üyeleri bilgilendirdi.

Skal Federasyonu tarafından İlk kez Kuşadası’nda Workshop Çalışması yapıldı. Üyelerin birbirleri ile işbirliği gerçekleştirmelerine destek sağlayacak bu çalışma bundan sonra Dernekler Toplantısının yapılacağı tüm toplantılarda yenilenecek.

İzmir'in  2016'da Dünya Kongresine tekrar aday olması ve yapılacak çalışmalar ile görüşler alındı.

Toplantı sonrasında Hilton'da alınan Gala Yemeği ile üyeler keyifli saatler geçirdi.
Oleatrium ZEYTİN ve ZEYTİNYAĞI TARİHİ MÜZESİ, Kuşadası GOLF RESORT tanıtım , Şirince, Meryem Ana ziyaretleri  ve ardından Prien, Milet, Didim Tarihi Antik şehirlerimize yapılan gezi ile katılımcılara Ege Bölgesinin tarihi  zenginlikleri ve yeni yatırımları,hatırlatılarak  EGE çoskusu yaşandı.