SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASA TANITIM FİLMİ

Türkiye'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile somut olmayan kültürel miras alanında gerçekleştirdiği çalışmaları tanıtmak üzere tanıtım filmi hazırlandı.

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASA TANITIM FİLMİ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “Türkiye’de Somut Olmayan Kültürel Miras” adlı kısa film Bakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün https://aregem.ktb.gov.tr/TR-281038/turkiye39de-somut-olmayan-kulturel-miras-tanitim-filmi-.html internet adresinde yayımlandı.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan filmde, Türkiye’nin UNESCO listelerine kayıtlı somut olmayan kültürel miras unsurları ile geleneksel sanatlarımızın icracısı olan sanatçılarımız ve koruma bilincini kuşaktan kuşağa aktarmak amacıyla yapılan çalışmalardan örneklere yer verildi. Türkiye UNESCO listelerine son olarak Minyatür sanatı ve Geleneksel Zekâ ve Strateji Oyunu: Mangala/Göçürme’yi kaydettirmişti. UNESCO somut olmayan kültürel miras listelerine en çok unsur kaydettiren ilk 5 ülke arasında yer alan Türkiye’nin listelere kayıtlı 20 kültürel değeri var.