SON 10 YILDA AVRUPA'DA OTEL ODASI ARZI ARTIŞINDA LİDER KİM?

Turistik tesis arzı ve turistik talep açısından dünya lideri olan Avrupa bölgesinde, Türkiye dahil olmak üzere; toplam otel odası arzı, son 10 yılda 500 binden fazla arttı.

SON 10 YILDA AVRUPA'DA OTEL ODASI ARZI ARTIŞINDA LİDER KİM?

Bu dönemde otel odası sayısında en ciddi artışlar; Almanya, İspanya, Türkiye, Polonya, Portekiz, Yunanistan ve Çekya gibi ülkelerde toplanırken, oda sayısı lider. İtalya’da hafif gerileme yaşandı.

Avrupa’da kaç otel odası var?

Turizmdatabank.com tarafından yapılan Avrupa Konaklama Sektörü 2010-2019 ve Grup Oteller 2020 Araştırmaları sonuçlarına göre; Türkiye dahil olmak üzere; toplam otel odası arzı, son 10 yılda 500 binden fazla arttı. Türkiye dahil; AB üyesi ülkelerdeki otel odası sayısı, bu 10 yıllık dönemde; 6,1 milyondan 6,6 milyon adede yükseldi.

Bu dönemde; otel vb tesislerdeki oda sayısında en ciddi artışlar; Almanya, İspanya, Türkiye, Polonya, Portekiz, Yunanistan ve Çekya gibi ülkelerde toplanırken, oda sayısı lider. İtalya’da hafif gerileme yaşandı.

En çok hangi ülkede otel odası var?

Avrupa genelinde en fazla otel odasına 1 milyonu aşan İtalya sahip bulunuyor. Bu ülkeyi, 1 milyona yaklaşan, Almanya ve İspanya izliyor. 800 bine yakın otel odasıyla Türkiye öne çıkarken; Fransa ve Yunanistan 300-400 bin daha az otel odasıyla ülkemizi uzaktan izliyor.

Diğer yandan, Avusturya, Polonya ve Portekiz de 300 binin altında oda sayısına sahip olan ülkeler olarak çok gerilerde.

Otel odası arzı artışında lider kim?

Eurostat, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine de dayanan araştırmanın 2010-2019 dönemi sonuçlarına göre, 560 bine yaklaşan otel odası arz artışının % 31,5’i Türkiye’den kaynaklandı. Ülkemiz bu sonuçla açık ara öne çıkarken onu; % 10 dolayındaki payları ile; Almanya, Polonya, İspanya izledi.