SON FIRSAT

ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı erken rezervasyon dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında şubat ayında kredi kartına taksit sayısının 9 aya ineceği, 12 taksitli avantajlı dönemin sona ermesi için çok kısa bir süre kaldığını da belirten Kamçı, ‘‘Bu yıl erken rezervasyonun başlangıç dönemine ait rakamların geçen yılın üzerinde gerçekleşmesi Türk tatilcilerinin erken rezervasyona olan ilgisini net bir şekilde ortaya koyuyor’’ dedi. Mehmet Kamçı, erken rezervasyonun ilk döneminde geçen yıla göre ciroda yüzde 50 artış sağladıklarını belirtti.

ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı 25 Kasım 2013 itibariyle başlayan erken rezervasyon kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Kamçı, açıklamasında şubat ayında kredi kartına taksit sayısının 9 aya ineceğini, 12 taksitli avantajlı dönemin sona ermesi için çok kısa bir süre kaldığını da belirtti. Kamçı  ‘‘Bu sene erken rezervasyonun birinci döneminde, yani 1,5 aylık dönem içinde, geçen yılın aynı dönemine göre kişi sayısında yüzde 35’lik, ciroda ise yüzde 50’nin üzerinde artış elde ettik. Kişi başına satış rakamlarımızda ise geçen yıla göre yüzde 25’lik bir artış söz konusu’’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; ‘‘Yaz satışlarının başında olmamız sebebiyle erken rezervasyon dönemine ait genel bir değerlendirme yapmak için henüz erken. Fakat bu yıl erken rezervasyonun başlangıç dönemine ait rakamların geçen yılın üzerinde gerçekleşmesi Türk tatilcilerinin erken rezervasyona olan ilgisini net bir şekilde ortaya koyuyor. Artık tatil severler kış aylarından itibaren yaz aylarını planlıyor.’’ dedi.

Erken rezervasyonu cazip kılan bir diğer öğenin de uygun fiyatlı uçak alternatifleri olduğuna değinen Mehmet Kamçı, İstanbul ve Ankara’dan otobüslü ulaşım imkanları da sunduklarını ifade etti. Erken rezervasyon iptal sigortası yaptıran tatil severlerin artmış olmasının talepteki artışın bir diğer göstergesi olduğunu söyleyen Kamçı ‘‘2014 yaz dönemi erken rezervasyon kampanyasına katılanlar, Allianz Sigorta güvencesi ile erken rezervasyon iptal sigortası yaptırıp 72 saate kadar koşulsuz iptal hakkına da sahip oluyor’’ dedi.

Batılı ülkelerde erken rezervasyonun oturduğunu vurgulayan, Avrupa ve BDT ülkelerinden yaz aylarına gelen rezervasyon adetlerinin fazla olduğunu söyleyen Kamçı  “Yurtdışından yapılan rezervasyonlar sebebiyle sezona yaklaştıkça aile odaları ve diğer özel oda tiplerinde yer bulabilme imkanı azalıyor.

Misafirlerimizi erken rezervasyon yaptırmalarını şiddetle öneriyoruz. Bu dönemi sadece indirim olarak değerlendirmesinler, istedikleri tesiste ve zamanda tatil yapmak istiyorlarsa erken davranmalarında fayda var’’ diye konuştu.