SPOR TURİZMİ BİRLİĞİ DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

İşte Spor Turizmi Birliği Derneği (STB) Basın Açıklaması:

“Akdeniz Çanağının son yıllarda yükselen değeri olan Futbol Turizmi, ülkemiz, özellikle de Antalya adına, sürdürülebilir kış turizmine ciddi katkılar sağlamaktadır. İki yıldır gerilemekte olan futbol turizmine ivme kazandırmak, sejour turizminin uğradığı erezyonu yaşamaması, amacıyla yola çıkan Spor Turizmi Birliği Derneği; Spor Sektörünün artılarını ve eksilerini değerlendirmek suretiyle, konusunda profesyonel seyahat acentesi ve tesis işletmecilerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir.  Ayrıca Türk spor turizminin geliştirilmesi, ülke tanıtımına katkıda bulunulması, ülke imajının geliştirilmesi, ilgili Kültür Turizm Bakanlığı ve Spor Federasyonlarının koymuş olduğu kurallar çerçevesinde ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım, müsabakalar ve organizasyonlar düzenleyerek, spor turizminin sürekliliğini sağlamak amacıyla kurulmuştur.’’
Yukarıda açıklanmış olan amaçları doğrultusunda Spor Turizmine hizmet vermeyi hedefleyen konaklama işletmeleri ve seyahat acentelerine dernek kapısı her zaman açık olacaktır.
Derneğimiz Spor Turizmine zarar veren her türlü usulsüzlük ve uygunsuzluğun takipçisi olacaktır. Bu faaliyetleri sürdüren kurum ve kuruluşlara kanunlar çerçevesinde müsaade etmeyecektir"