STAJ TALEPLERİ PATLADI

Stajyer öğrenci olarak birçok işletmeden yazılı ve sözlü olarak birçok teklif aldıklarını belirten okul yetkilileri 21-26 Mart arasında gerçekleştirilecek olan “Antalya Uluslararası Turizm ve Gençlik Festivali” ara etkinliği olan “İstihdam Fuarı” ile birlikte gelen bütün talepleri karşılayabilecek duruma geleceklerini bildirdi.
Staj taleplerinde yaşanan yoğunluğa şaşırmadığını belirten okul müdürü “Viktor Bikkenev “ “Aslında böyle bir talep patlamasını bekliyorduk. Çünkü sizinde bildiğiniz gibi turizm sektörü kalifiye eleman sıkıntısı yaşamaktadır. Bununla beraber turizm sezonun erken açılması gelen taleplerin patlamasına neden oldu” dedi.

ANTALYA’DA RESMİ OLARAK YABANCI STAJYER ÖĞRENCİ VEREN TEK OKUL

Ayrıca resmi olarak yabancı stajyer öğrenci veren tek okul olduklarına dikkat çeken okul müdürü Victor Bikkenev “Özellikle belirtmek istediğim nokta bizim öğrencilerimiz turizm sektörü için çok büyük bir fırsattır. Çünkü öğrencilerimiz turizm eğitiminin yanı sıra ana dili Rusça ile birlikte ileri seviyede İngilizce ve Türkçe eğitimi alıyorlar. Bu gelen taleplerin karşılığında kalifiye öğrencilerimize kaliteli otellerde staj yapma fırsatı tanıyacağız. Yani diğer bir anlatımla arz ile talebi buluşturacağız. Hem öğrencinin hem de işletmenin tatmin olacağı olanakların yaratılması için aracı ve denetleyici olacağız. İstihdam Fuarı ile birlikte bütün talepleri karşılamaya çalışacağız” dedi.