SUALTI BİLİM ADAMLARI KEMER’DE BULUŞTU

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü ve S.Ü. Sualtı Araştırmaları Merkezi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Sualtı Federasyonu, UNESCO UniTwin Sualtı Arkeolojisi Ağı, Antalya Deniz Ticaret Odası, KEMİAD ( Kemer İşadamları Derneği ), ICOMOS ICUCH, Divers Alert Network Europe, CMAS - Dünya Sualtı Sporları Federasyonu, Kiriş Limak Limra Hotel ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfını destekleriyle 15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Kemer Deniz Bilimleri Haftası bilim adamlarını Kemer’de buluşturdu. Almanya, Mozambik, Gürcistan Rusya, Polonya, İran, KKTC, İtalya gibi ülkelerden gelen bilim adamları da programa katılıyor.

SUALTI BİLİM ADAMLARI KEMER’DE BULUŞTU

Kemer’in Kiriş Mahallesi’nde yer alan Limak Limra Otel’de düzenlenen toplantılar, 11.Uluslararası Sualtı Araştırmaları Sempozyumu, 21. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, DAN Divers Day  ve TSSF Sualtı Kültür Mirası Eğitmen Eğitimi Programı şeklinde gerçekleştiriliyor. "Sualtı Kültür Mirasının Korunması" isimli kitap çerçevesinde hazırlanan eğitim programları çerçevesinde balık adamlarının denizin altındaki arkeolojik eserlerin nasıl korunacağı konusunda bilgiler de paylaşılıyor.

Uluslararası Sitler ve Anıtlar Konseyi (ICOMOS) Sualtı Kültür Mirası Komisyonu Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Öniz, yaptığı açıklamasında, “ 15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Kemer’de Akdeniz Üniversitesi, UNESCO Unitwin Sualtı Arkeoloji Ağı ve Selçuk Üniversitesi tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu , Türkiye Sualtı Vakfı (TİNA) ve Antalya Deniz Ticaret Odası destekleriyle düzenlenen etkinliklerin biri ulusal (Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı) biri uluslararası olmak üzere ( Uluslararası Sualtı Araştırmaları Sempozyumu) gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda bilim insanının katılım gösterdiği toplantıda, Almanya, Mozambik, Gürcistan Rusya, Polonya, İran, KKTC, İtalya katılımcılar da katılımıştır” diye konuştu.