SÜLEYMAN GÜRPINAR:2017 ÇOK VERİMLİ BİR YIL OLARAK GEÇMEDİ!



Turizm Yazarı Halil Öncü’ye değerlendirmelerde bulunan Gürpınar, “2017 çok verimli bir yıl olarak geçmedi. Belirsizlikler hala devam ediyor. Geçen yıl krizler vardı, terör vardı, Rusya ile uçak krizi vardı. Onları biliyorduk ancak bu yıl bilinmeyen gelişmeler oluştu .Avrupa’nın rezervasyon kayıpları olumsuz yönde etkiledi” dedi.

Avrupa’nın rezervasyon kayıpları olumsuz yönde etkiledi!

“2017 sezonuna, 2016’nın kaoslu döneminden sonra büyük umutlarla başlayarak girdik. Nisan ayında umduğumuz dolulukları yakalayamadık. Ama mayıs ayı bizim için bir umut oldu. Rus operatörlerinin büyük ivmesiyle trend biraz yükseldi. Haziran ayında hem Avrupa’nın hem Rusya’nın hem de iç pazarının katılımıyla umutlarımız arttı. Ama tabii ki 2015 ve 2014’ü kıyasladığımızda maalesef bütün tesislerimiz %20’nin altında büyük kayıplar yaşadı. Temmuzda ilk 15 günde ciddi dolulukları yakaladık, Temmuzun sonuna kadar hemen hemen %15 ile 2015’e göre eksi ile kapattık. Ağustos ayında bu makas biraz daraldı. %7 gibi bir eksi ile kapattık. 2015’e göre 30 ağustosun ve Kurban bayramının ardı ardına denk gelmesi ile birlikte bu fark kapandı. Eylül ayı ise, havaların çok güzel olması, nemin az olması sebebiyle özellikle 3. Yaş grubu Avrupalıların da tercih ettiği bir aydır. Eylül ve özellikle ekim ayı için biz nisan ayında forkastımıza baktığımızda%75-80 doluluklar gördük. Eylül ve ekim aylarında şu anda doluluklarımız %65 civarlarında. Fiyatsal bazı tepkiler yapıyoruz. Belirli operatörlere destekler yapıyoruz. Tabii ki kayıplar yaşıyoruz. Böyle kayıplar olunca da herkes Rusya pazarına, iç pazara yöneldi. 2017 çok verimli bir yıl olarak geçmedi. Belirsizlikler hala devam ediyor. Geçen yıl krizler vardı, terör vardı, Rusya ile uçak krizi vardı. Onları biliyorduk ancak bu yıl bilinmeyen gelişmeler oluştu. Avrupa’nın rezervasyon kayıpları olumsuz yönde etkiledi. Ama umuyorum önümüzdeki yıl bu makası kapatacağız. Doğu Avrupa,Balkanlar özellikle Baltık Pazarında öncelik vereceğiz ve bizim gibi diğer  tüm otellerinde buna önem vereceğine inanıyoruz. Şu anda ilk hedefimiz eylül ayında gerekli doluluklara ulaşmak. Emin olun ekim ayını düşünmek şu anda çok erken” dedi.



Hayvan sever bir tesisiz!

Çok hayvan sever bir tesis olduklarını da dile getiren Genel Müdür Süleyman Gürpınar, “Sokak hayvanları için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.  Haftada bir veteriner arkadaşımız geliyor. Hatta resepsiyon ve lobi bölgesinde misafirlerimizin çok büyük katılımları ile bağış kutularımız var. Misafirlerimizin çok büyük katkılarını alıyoruz.  Bunlarla sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz, bazen sağlık sorunlarını gideriyoruz. Manavgat’taki hayvan barınağına belediyeye ait barınağa bağışlarda bulunuyoruz. Kurumsal bir sorumluluk içerisinde hem misafirlerimiz hem de kendi personelimizi yönlendirmeyi hedefliyoruz. Gelen Avrupalı, Rus ve Türk misafirlerimiz bu çalışmamızdan çok memnunlar. Bizde bunun karşılığını aldığımız için çok memnunuz. İleride farklılık ve farkındalık yaratabilmek için tesislerimizin şu anda sadece Von Resort Golden Beach’te kedi kabul ettiğimizi ileriki yıllarda da inşallah tüm evcil hayvanları kabul edeceğimizi ön görüyoruz. Çünkü trend bu yolu gösteriyor. Bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını biz biliyoruz. Aynı zamanda hayvanlara, aynı zamanda diğer tüm doğaya ait olduğunu biliyoruz. Entegreli  bir yaşam da olmamız onlarla barış  içinde olmamız gerektiğine inanıyorum. İnanın bunu yaparsak savaşlarda olmayacak, kavgalarda olmayacak.  Çünkü dünyamızın herkese yetebilecek düzeyde olduğunu düşünüyoruz” dedi.



Tophotels.ru değerlendirmelerinde Eğlence otelleri arasında ilk 10’a girdik!

Temmuz ayında özellikle Rus pazarının değerlendirilmesi ile yapılan Tophotels.ru’nun tüm Türkiye’de eğlence otelleri analizinde Von  Resort Golden Coast’un ilk ona girdiğini ve bunun da mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gürpınar, “ Bu yüzden de çok mutluyuz. Gerçektende eğlence departmanı olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl 12 Haziran’da aktif ettiğimiz bir iskelemiz var. Ortak partiler yapıyoruz.  İskelemizde düzenlediğimiz partilerimizde 4 bin 500 kişileri gördük. Bunun avantajı ise şu. Denizin üzerinde bir platformda, çok güzel bir havada güzel bir ambiyansta çevre kirliliği oluşturmadan partilerimizi düzeliyoruz. Düzenlenen partilerde gürültü kirliliği oluşmuyor ve bu konuda rahatsızlıklar vermiyoruz. Aile otelciliği ile eğlence kavramını burada birleştirmiş olduk” diye konuştu.