SULTANAHMET’TE PASKALYA BEREKETİ

İstanbul’da tarihi yarımada eski günlerine dönüyor.2016 yılında çeşitli nedenler ile yaşanan gelişmeler ile turist sayısının düştüğü İstanbul, son iki yılda toparlanarak rekora doğru ilerliyor.

SULTANAHMET’TE  PASKALYA BEREKETİ

İstanbul"dan Avrupalı turistlerin ayağını çekmesinin sebebi, 2016 yılında Sultanahmet Meydan"ında yaşanan bombalı terör saldırısıydı. Bu terör saldırısı sonucu, Sultanahmet"te 11 Alman turist hayatını kaybetmişti. Hain saldırının üzerinden 3 sene geçti. Sultanahmet"te turist profili yeniden çeşitlenmeye başlarken, bu yoğunluğun hem kişi sayısına hem de gelire yansıması bekleniyor.

Paskalya Bayramı ile yurt dışından İstanbul'a akın eden turistler, Sulatanhmet meydanını yoğun bir şekilde doldurdu. Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcında uzun kuyruklar oluşturan turistler, saatlerce sıra bekleyerek bu özel mekânları gezme şansı yakaladılar.
İstanbul Sultanahmet'te yer alan Ottoman Hotel Imperial Genel Müdürü Serdar Balta ise yaptığı açıklamasında Paskalya’nın da etkisi ile İstanbul'da dolulukların % 100'leri bulduğunu söyledi. Serdar Balta,"Öncelikle bütün Hristayan âleminin şimdiden Paskalyasını kutluyorum. Gördüğünüz üzere şu an Paskalya’nın yoğunluğu İstanbul'a yansımış durumda. İstanbul genelinde otellerimizde yaklaşık %100'e doluluk var. Arzu ederiz ki, bu paskalya dönemi gibi bütün süreç İstanbul'da bütün doluluklar bu şekilde olur. Geçen yıla oranla % 20 oranında bir artış bekliyoruz. Bununda fiyatlara yaklaşık % 13 - 14 oranında yansımasını bekliyoruz. Mayıs ayı için talepler şu an için her şeyi son dakika olarak bakarsak dolulukların artmasını bekliyoruz" dedi.

Sultanahmet Bölgesinde yer alan Turizm Aktüel Dergisi'nin sahibi Turizm Yazarı Hasan Arslan da yaptığı açıklamasında, uzun yıllardır sektörün beklediği turist sayısına hızlı bir şekilde ulaştıklarını söyledi. Hasan Arslan, “ Bundan dört beş yıl öncesinin turist sayılarına şu an için ulaşmış görünüyor. Bundan bir iki sene önce bu meydanlar bomboştu. Şimdi gördüğünüz gibi her yer tekrar turist kaynamaya başladı ve herkesin de yüzü gülmeye başladı. Burada bütün otelcilerin seyahat acentelerinin yüzleri gülmeye başladı. Türkiye kazanıyor, Türkiye artık turizmde eski günlere geri dönüyor. Ne mutlu ki, bu başarıyı yakalayan bütün turizmcilere teşekkür etmek istiyorum"

Turist Rehberleri ise yoğunluktan duydukları heyecanı ve mutluluğu yaşadıklarını belirtirlerken, turistlerin de İstanbul’dan ve kültüründen memnun kaldıklarını söylediler.