SÜMER TİLMAÇ: YÖRÜK HAYATINI TURİZME KAZANDIRMALIYIZ

Tilmaç, Antalya'nın Manavgat, Aksu, Serik, Alanya. Korkuteli, Elmalı ve Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde 2 yıldır Yörük hayatının varlığı ve 10 asırlık gelenek, görenek, Örf. adet ve ananelerinin yaşatılması için çalışma yaptığını kaydetti.

Sümer Tilmaç, Antalya'da kültür turizminin hareketlenmesine yönelik Toroslar’da belgesel çekimi ve çadır yaptırma çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Toroslar’daki doğal hayatın turizme kazandırılması çalışmasına destek verdiklerini belirten Tilmaç, kültür olmadan uzun vadeli turizmin olmayacağını söyledi.

Toroslardaki Yörük hayatının turizme kazandırılması için 2 kıl çadır yaptırdıklarını belirten Tilmaç, çadıra gelen turistlere tarhana çorbası, yayık ayranı ve Türk kahvesi ikramıyla Teke yöresi hakkında bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Tilmaç, "Turizmin de sanatın da temelini kültür oluşturur. Turizmin temelinde kültür olursa ülkemizin en güzel şekilde tanıtımını yaparız. Yoksa Alman, İngiliz, Rus ve Hollandalı turist havalimanından otele, otelden havalimanına ve ülkesine gider. Bizi biz yapan kültürel değerlerimizi tanıyamaz. Ülkemize gelen turist, bizi tanırsa kalıcı turizm olur. Bakanlık. Antalya bölgesinde kültür turizminin canlanması için Yörük hayatının tanıtımına yönelik çalışma yapmalı" diye konuştu. ( Kaynak:turizmgazetesi.com )