SUNEXPRESS İLE İZMİR-NÜRNBERG UÇUŞLARI BAŞLADI

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2020 kış sezonunda İzmir uçuşlarında kapasite ve frekans artışı sunarken Almanya’nın Nürnberg şehrini de uçuş ağına ekledi. Havayolu ayrıca, Şubat ayında İzmir’den Paris, Brüksel ve Kopenhag uçuşlarına başlayacak.

SUNEXPRESS İLE İZMİR-NÜRNBERG UÇUŞLARI BAŞLADI

Bu yıl havacılık ve turizmde 30. yılını kutlayan SunExpress, 2012 yılında HUB (aktarma merkezi) ilan ettiği İzmir’de konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kış da İzmir uçuşlarında kapasite ve frekans artışı sunan havayolu, Almanya’nın turistik şehirlerinden Nürnberg’e haftada 1 kez İzmir’den direkt sefer düzenlemeye başladı.

İç hatlarda İzmir – Antalya uçuşlarını günde 4 sefere, İzmir - Adana uçuşlarını ise günde 3 sefere kadar çıkaran SunExpress, hem sabah hem akşam saatlerinde günde 2 sefer düzenleyeceği Diyarbakır ve Gaziantep uçuşları ile de özellikle günübirlik seyahat eden yolculara kolaylık sunuyor. İzmir’den Van’a haftanın her günü sefer sunmaya devam eden SunExpress ayrıca İzmir kalkışlı Trabzon seferlerini haftada 5’e, Kayseri seferlerini haftada 4’e ve Malatya, Kars, Erzurum ve Samsun seferlerini ise haftada 3’e yükseltti.

İzmir’den en fazla uluslararası sefer düzenleyen havayolu SunExpress, dış hatlarda ise kış sezonuyla beraber İzmir kalkışlı Düsseldorf, Frankfurt, Münih ve Stuttgart’a düzenlediği günlük uçuşların yanı sıra Berlin ve Hamburg’a da sefer sayısını arttırdı. İzmir’den Amsterdam’a haftada 3 uçuş düzenleyen SunExpress, Viyana seferlerini de haftada 2’ye çıkardı. Ayrıca havayolu, Şubat ayında Avrupa’nın popüler başkentleri Paris, Brüksel ve Kopenhag’a haftada 1 kez sefer düzenlemeye başlıyor.

Büyüme stratejisi çerçevesinde İzmir’den sunduğu uçuş ve destinasyon sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdüren SunExpress, kış sezonu süresince aktarma merkezi İzmir üzerinden Anadolu’nun 11 şehrinden Avrupa’da 17 kente de bağlantılı uçuşlar sunuyor.