SUNEXPRESS PİLOT ADAYLARI ARIYOR

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yetiştirmek üzere üniversite mezunu, iyi derecede İngilizce bilen Türk pilot adayları arıyor. Eğitim sürecinde adaylardan hiçbir ücret talep edilmeyecek.

SUNEXPRESS PİLOT ADAYLARI ARIYOR

SunExpress’in Ayjet ile birlikte yürüttüğü yeni pilot yetiştirme programına katılan adaylar, yaklaşık iki yıl süresince alacakları MPL eğitimi neticesinde başarılı oldukları takdirde eğitimi takip eden sekiz yıllık süreçte ve sonrasında SunExpress çatısı altında görev alacaklar. Programın masrafları ise katılımcıların alacakları maaşlar üzerinden düzenli olarak yapılacak kesintiler ile karşılanacak.

SunExpress İnsan Kaynakları Direktörü Bülent Yurt, “Normal şartlarda pilot olmak isteyenler özel okullarda iş garantisi olmadan ciddi paralar ödeyerek pilotluk eğitimi alıyorlar ve mezun olduktan sonra da iş bulma telaşına düşüyorlar. Bu program sayesinde, adaylar eğitimleri için ilk etapta hiçbir ücret ödemeyecekler” dedi.

“Bütün masraflar bu işbirliği tarafından karşılanacak” diyen Yurt şöyle devam etti: “Eğitimlerini tamamlayıp SunExpress’te çalışmaya başladıklarında bu masraflar küçük meblağlar olarak maaşlarından kesilecek. Bu uygulamamızla hem eğitim masraflarını ödeyecek gücü olmayan pilot adaylarına da bu şansı sunmuş olacağız hem de eğitimleri sonunda iş garantileri olacak” dedi.

Programa başvuru yapmak isteyen adaylar, katılım kriterlerine ve başvuru ilanına SunExpress’in web sayfası hr.sunexpress.com ya da kariyer.net’den ulaşabilirler.