TAKSİYE BİNMEK Mİ, ARABA SAHİBİ OLMAK MI?

Rusya'da taksiye binmek mi, araba sahibi olmak mı daha masrafsız?

TAKSİYE BİNMEK Mİ, ARABA SAHİBİ OLMAK MI?

Rusya’da kendi otomobilinin sahibi olmak mı, yoksa ulaşım aracı olarak taksi kullanmak mı daha az masraflı? HSBC bu konuyu araştırdı. Araştırmada, Rusya’da kişisel otomobille yılda 5 bin 400 kilometreden az mesafe katetmenin, düzenli olarak taksiye binmekten daha fazla masraflı olduğu sonucuna varıldı.Rusya’nın, büyük ülkeler içinde bu mesafenin en fazla olduğu ülke olduğu belirlendi. Hindistan’da bu rakam 2 bin 731, İngiltere’de 1184, ABD’de 1102, Almanya’da 811 kilometre.

Turkrus.com'un haberine göre her ülkede Toyota Camry marka otomobille yapılan ölçümde araçların yakıt, bakım masrafları, ortalama taksi fiyatları ve halkın gelir düzeyi göz önünde bulunduruldu.Rusya’da otomobil fiyatlarının yüksekliğinin ve taksi fiyatlarının diğer birçok ülkeden düşük olmasının bu duruma yol açtığı belirtiliyor.

Araştırmaya göre, Rusya’da taksi fiyatları ABD’den ortalama yüzde 75 düşükken, otomobil sahibi olmanın yıllık masrafı ise bu ülkenin yüzde 30 atltında.Taksi seferlerinin ortalama fiyatı Rusya’da 130 ruble (2 dolar), Moskova’da 350 ruble (5,5 dolar).