TAMER ÇİÇEK, TÜRSAB ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri olarak TÜRSAB Başkanlığına aday oldu.

TAMER ÇİÇEK, TÜRSAB ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri Tamer Çiçek, yönetime geldikten sonra kaderine terk edilen KOMER’i canlandıracaklarını söyledi. Burada kurulacak TÜRSAB Üniversitesi, sektörün kalifiye eleman sorununa deva olacak. Kongre merkezi bölgeyi, kuluçka merkezi ise Türkiye’yi geleceğe hazırlayacak.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), aralık ayında 25’inci olağan genel kurulunu gerçekleştirmeye hazırlanırken, başkanlığa aday olduğunu açıklayan ilk isim Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri Tamer Çiçek oldu. Turizm sektörüne 20 yıl önce kokartlı rehber olarak adım atan; ardından Türkiye’nin dijital acentacılık alanındaki ilk şirketi adonis.com’u kuran; Air Arabia ve Flybaghdad havayolu şirketlerinin Türkiye Genel Satış Acentalığını yapan Çiçek, Basın Ekspres Yolu’ndaki kendi oteli La Quinta by Wyndham İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek, projelerini anlattı.

Sektörün tüm alanlarında hizmet verdiklerini belirten Çiçek, bu nedenle tüm sorunların farkında olduklarını ve Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi olarak bu sorunların hepsi için çözüm ürettiklerini dile getirdi. Çözüm önerilerini ve projelerini açıklayan Çiçek, başkan olması durumda ilk icraatın TÜRSAB’ın 35 milyon dolarlık yatırımla inşa ettirdiği ancak o günden beri atıl halde bulunan Kuşadası Kongre Merkezi’ni (KOMER) Turizm Merkezi’ne dönüştürmek olduğunu söyledi. 50 dönüm açık alandan oluşan bu merkezde kongre alanın yanı sıra sektörün en önemli ihtiyacı olan kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak için yüzde 100 iş garantili TÜRSAB Üniversitesi’ni kuracaklarını belirten Çiçek, “Bütün fizibilite çalışmaları yapıldı. Kurulacak fakültelerden, eğitim verecek öğretim üyelerine, sosyal alanlarından hizmetlisinin maaşına kadar her şeyi planladık. Üniversite bünyesinde Turizm Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Kültür ve Sanat Fakültesi olacak. TÜRSAB Üniversitesi günümüzde mantar gibi biten apartman üniversitelerine benzemeyecek. Bu üniversiteden mezun olan her öğrenci daha diplomasını almadan iş sahibi olacak. Diplomalı işsiz tabiri TÜRSAB Üniversitesi’nden mezun olan hiçbir öğrenci için kullanılmayacak” dedi.

Çiçek, “Ayrıca bütün bu alanı Turizm Merkezi haline getireceğiz. İçinde üniversitenin yanı sıra kongre merkezi ve kuluçka merkezi olacak. Bu alan bölge ihtisas fuarlarına da ev sahipliği yapacak. Bugün böyle bir merkezi kurmak isteseniz 100-120 milyon dolarlık yatırım yapmanız gerekiyor. İşte Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi olarak biz bu atıl kapasiteyi küllerinden doğuracağız” dedi.