TANITIM SADECE FUAR DEĞİL!...

TANITIM SADECE FUAR DEĞİL!...
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı‘nda (ALTAV) 27 Ekim 2014 tarihinde düzenlenen, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte acente ve tur operatörü temsilcilerinin katıldığı basına kapalı toplantıda alınan notlar kamuoyuna duyuruldu. Basın mensupları, ALTAV yönetimi ve acente temsilcileri Konaktepe Restoran’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

ALTERNATİF TANITIM YOLLARI

Kahvaltıda konuşan ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çeviker, 14 yıldır dünya fuarlarında stant açarak yer aldıklarını, ALTAV’ın, tanıtma müşavirlikleri tarafından övgüyle anıldığını dile getirdi. Tanıtım çalışmalarının sadece fuarlarda stant açmak olmadığını vurgulayan Çeviker, “Basın yoluyla tanıtımı çok önemsiyoruz. Bu sebeple yurt içinden ve dışından çok sayıda basın mensubunu Alanya’da ağırlıyoruz. Bunun yanında güzellik yarışmaları modellerini, film ekiplerini, program yapımcılarını Alanya’da ağırlayarak alternatif tanıtım yollarını kullanıyoruz“ dedi.

“İNTERNET FUARIN ÖNÜNE GEÇTİ“

Alanya’ya her sene gelen turistin azalmadan 4 milyon rakamına ulaştığını ifade eden Çeviker, bu 4 milyon turistin “Yerinde tanıtım“a büyük katkıları olduğunu, esnafıyla, halkıyla, turizmcisiyle el ele vererek turizme katkı sağlayan tüm sektörlerle birlikte hareket ederek asıl tanıtımın yapılabileceğini vurguladı. Tanıtım konusunda internet mecrasını ön planda tutmak için büyük bir proje çalışması içerisinde bulundaklarını anlatan Çeviker, “İnternet satışları dünya pazarlarında giderek artıyor. İnternet mecrasında yaşanan gelişmeler artık fuarlarda yapılan tanıtımların da önüne geçmeye başladı. Bu doğrultuda ALTAV olarak çok önemli bir internet paneli alt yapısını Alanya’ya kazandırmak üzereyiz“ dedi.

ALTAV‘da 27 Ekim 2014 tarihinde düzenlenen, Alanya Belediye Başkanı Yücel’in, acente ve tur operatörü temsilcilerinin katıldığı basına kapalı toplantıda alınan notlar ise şu şekilde açıklandı:

ÇEVRE

1. Kuyu suyu kullanan otellerin denetimi

2. Şebeke suyu denetimi

3. Sivrisinek problemi/ ilaçlama eksikliği

4. Denizlerin temiz tutulması ve arıtma tesislerinin verimli çalışması

5. Sokak temizliği ve çöp toplama problemi

6. Şehir makyajı (Yolların şerit boyalarının yapılması, bina dış cephe boyamaları, merkez dışındaki yaya geçitleri işaretleri ve düzenlenmesi)

7. Mahmutlar Plajı’nda düzenleme talebi, kayaların kırılması,

güzelleştirme v.b.

8. Otellerde ve genel alanlarda olası salgın hastalıkları önleme çalışması talebi

9. Tur teknelerinde yiyecek ve içeceklerin sıhhi depolanmaması ve sunulmaması, denize çöp dökme, atık boşaltma problemi

TRAFİK

10. Spor organizasyonlarında yolların belirtilen saatten önce kapanması, bu nedenle transferlerin aksaması, alternatif geçiş

verilmemesi 11. Bisiklet yollarının yetersizliği, bisikletlilerin tacize uğraması

12. Mypet’lerin yayalara verdiği rahatsızlık, Mypet terörü

13. Acentelerin şehir içi otobüs park/indirme/bindirme ve bekleme noktası problemleri

14. Yanlış park ve şehir içi yolların darlığı sebebiyle otobüslerin özellikle apart otellere ulaşım zorluğu 15. İskele Caddesi’nin belli saatlerde tur otobüslerine açık olması talebi (İndirme bindirme problemleri sebebiyle…)

16. Çevre Yolu’ndaki yeşil dalga için teşekkür

17. Şehir içi ulaşım detaylarının ulaşılabilirliği (Otobüs numaraları ve güzergah, saat, harita v.b.)

18. Tur tekneleri kapasite üstü yolcu alımı

ESNAF

19. Agresif esnaf, (Hanutçuluk, sözle taciz, elle ve bakışlarla taciz, dükkanların önünde oturup kaldırımdan geçenleri taciz, laf atma, ürün almaya zorlama, almayınca horlama)

20. Aynı ürünü satan dükkan sayısının artması, yan yana olması, hatta belli bölgelerde tekstilciden başka dükkan olmaması, ürünlerin taklit olması

ACENTA

21. Acenteler dışında yetkisiz kişi ve kuruluşların tur satışı yapması (Restoran, resepsiyon memuru, plaj görevlisi, taksici v.s.)

22. Sokak acenteleri terörü (Tur operatörlerinin temsilciliğini yapan acenteleri kötülemeleri, müşteri şikayetlerini dikkate almayıp, bir de tehdit etmeleri, yetkisi ve bilgisi olmayan personelle tur düzenlemeleri)

23. Seyahat acentesi açma kriterlerinin gözden geçirilmesi, günümüze uyarlanması

24. Cip safari ve go-cart emniyet tedbirlerinin artırılması

ASAYİŞ

25. Hırsızlık, darp, kapkaç, tecavüz, taciz olaylarının artması

26. Taksici terörü (Müşteriye yanlış bilgi verme, taksimetre açmama, dolandırma, tur satışı yapmaları, trafikte sıkıştırma ve yol kesme yapmaları)

27. Hamam hizmetleri, hijyeni ve personeli şikayetleri (Taciz, tecavüz, temizlik problemleri, hastalık yayılması sorunu, yanlış masaj sebebiyle sakatlanma problemleri v.b.)

28. Bar, disko ve teknelerde yaygın uyuşturucu satışı, sahte ve kaçak içki satışı problemleri

29. Spor alanları, park ve açıkalan bakım ve denetimleri (Parklarda uyuşturucu kullanan gençler, okuldan kaçıp parklarda oturan çocuklar v.b.)

30. Turistlerin plaj kıyafetiyle çarşıda dolaşmamaları için ikaz edilmeleri talebi

31. Dilencilik

EMLAK

32. Yüksek dükkan fiyat ve kiraları

33. Lokal acentecilik yapan, belge kiralayan emlakçılar problemi

34. 2. konutlar/ev otelciliği problemi (Vergilendirilmemiş, denetimsiz işletmecilik, kayıtlı ve güvenli olmaması)

KONAKLAMA VE EĞİTİM

35. Şehir merkezinde 5 yıldızlı otel bulunmayışı, HD otellerde düşük hizmet kalitesi

36. Otellerde, restoranlarda v.b. turizm işletmelerinde eğitimli personel eksikliğinden kaynaklanan kalite düşüklüğü, personel eğitimi, ara eleman eğitimi

37. Alanya’dan mutlu ayrılan turist en güzel tanıtımdır sloganıyla, personele ‘Avrupalı turist ne ister’ eğitimi verilmesi

HAVAALANI

38. Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda uçak park ve araç park sorunu, terminal küçüklüğü, yolcu indirip/bindirirken güvenlik sorunu; havayolunun şehirlerarası yola bağlandığı bölgenin düzenlenmesi

AKTİVİTE 39. Çocuklara yönelik faaliyet ve eğlence alanlarının kısıtlı olması, Disneyland benzeri eğlence parklarının kurulması talebi

40. Alanya’ya eğlence turizmi için gelen genç kitle son yıllarda Mykonos Adası’na kaydı. Genç nüfusu Alanya’ya tekrar çekmek için çalışma yapılması, tanıtım faaliyetlerine ek olarak dünyaca popüler şarkıcıların Alanya’da konser vermesinin sağlanması (Örneğin Rihanna, Justin Bieber)

TURİZM, TANITIM

41.Alanya’nın ve Türkiye’nin imaj sorunu

42.Alternatif pazarlara yönelinmesi, Alanya’da değişik festivaller ve etkinlikler düzenlenmesi