TARİHİ DOKUDA TURİZME DE HİZMET VERECEK

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın, Alibeyköy-Cibali bölümü hizmete girdi.

TARİHİ DOKUDA TURİZME DE HİZMET VERECEK

Eski İBB yönetimi tarafından 2016’da başlatılan, 2018’de bitirilmesi planlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın, Alibeyköy-Cibali bölümü hizmete girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından inşaat çalışmaları 2016 yılında başlatılan ve daha sonra durma noktasına gelen Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda, yeni dönemde finansman sorunları çözülerek yapım süreci hızlandırılmıştı. Hattın ilk etabı olan Cibali-Alibeyköy bölümünün açılışı, 2021’in ilk gününde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleştirildi. İ

“HALIÇ’I TEKRAR HAYATA KAZANDIRIYORUZ”

“Haliç’le ilgili bazen, ne yazık ki yalan yanlış ifadelerle suçlanmaya çalışılıyoruz” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“Nasıl kötü bir akıl ki, göreve geldiğimizin 3’ncü ayında, ‘Haliç’i kirlettiniz’ diye manşetler atıldı sağda solda hakkımızda. Tam aksine, aslında biz Haliç’i tekrar hayata kazandırıyoruz ve yaşam modeline kavuşturuyoruz. Nasıl mı? Sadece Eminönü-Alibeyköy hattı ile değil, bu hattın olduğu noktada, 3,1 milyon metrekarelik yeşil alanın yeniden tasarımı ile beraber imalatına başlamış durumdayız. Sadece bu bölgenin değil, aynı zamanda karşı yakanın da bu anlamda tasarımını gerçekleştiriyoruz. Burayı 7 bölgeye bölerek, 200'ün üzerinde tasarımcının katıldığı yarışmalarla projeleri elde ettik. Buranın peyzaj tasarımında özellikle turistik yapısına, doğal yapısına, maneviyatına uygun bir peyzajla, halkı buraya çeken, taşıyan, buluşturan bir anlayışla süreci inşallah tamamlayacağız. İstanbul'a Haliç’i, yeniden pırıl pırıl haliyle kazandırmış olacağız. Bir tarafta masmavi bir Haliç, içinde balıkların olduğu, güzel Haliç; bir tarafta da gerçekten toplumun özlediği yemyeşil bir Haliç. Aynı zamanda çevresindeki birçok tarihi alanı da hızlıca canlandırarak, başta Feshane olmak üzere, tekrardan yaşama kavuşturmuş olacağız.”