TATİLE DESTEK KREDİSİ HAYATA GEÇTİ

TÜRSAB, kamu bankalarının bugün duyurduğu tatile destek kredileriyle ilgili bir açıklama yaptı.

TATİLE DESTEK KREDİSİ HAYATA GEÇTİ

Açıklamada, “Tatil Kredisi”ni sektörümüzün talepleri çerçevesinde atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz” denildi.

Konu ile ilgili TÜSAB’dan yapılan açıklama şöyle:

“Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası tarafından uygun vadeli olarak sunulan “Tatil Kredisi”ni sektörümüzün talepleri çerçevesinde atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. TÜRSAB olarak bu öneriyi resmi makamlarla gerçekleştirdiğimiz temaslarda dile getirmiştik.
Devlet Bankalarıyla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran tüketicilere 10.000 TL’ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun şartlarda finansman imkanısunulmuş olacak.

Tatil kredisinin sektörümüzde hareketlilik ve canlılık yaratmasını bekliyoruz. Normalleşme adımları çerçevesinde seyahat acentalarımız da misafirlerini bekliyorlar. Özellikle yaz dönemi ve Eylül aylarında iç pazardaki talebin yükseleceğini öngörüyoruz.
Kredinin vatandaşlarımıza turizm pazarlamasının en önemli aktörü seyahat acentaları üzerinden kullandırılması da son derece isabetli bir karar olmuştur.Seyahat acentaları misafirlerine en iyi hizmeti en uygun fiyatlarla sunan ve misafir memnuniyetini ön planda tutan kurumlar. Acentalarımız bu süreçte de vatandaşlarımıza çok sayıda tatil paketi sunacak ve güzel bir tatil geçirmelerini sağlayacaktır.

Bir diğer önemli gelişme, kredi kartı ile seyahat acentaları üzerinden alınan tatil paketlerinin 3 ay ödemesiz, devamında 15 taksitle ödeme ile toplam 18 ay peşin fiyatına, faizsiz satın alınabilmesidir. Kredi kartına taksit sayısındaki artışın da olumlu etkileri olacağına inanıyoruz.

Açıklanan “Tatile Destek Kredi”si korona virüsü salgını sonrası normalleşme sürecine ekonomik açıdan da ciddi katkı sağlayacaktır. Zira yapılan araştırmalar gösteriyor ki turizmde 1 birim talep artışıekonomiyi 2 birim canlandırıyor.Sektörümüze yapılan her türlü destek ve teşvik, ülke ekonomisine dönecektir”