TATİLİ ÇOCUKLAR BELİRLİYOR

TATİLİ ÇOCUKLAR BELİRLİYOR
Çocuğuyla tatile çıkmak isteyen ebeveynler tatilden mutlu dönebilmek adına ayrıntı bilgi alıp sunulan imkânları öncesinden öğrenmek istiyor. Çocuklu ailelere yönelik ürün ve hizmet geliştiren turizmciler de öncelikle çocukların gönlünü kazanmak için ‘çocuk dostu’ diye bilenen tüm özelliklerini ön plana çıkaran tanıtımlar yapıyor.

Enerji toplasınlar

Uzmanlar, okulların kapanmasıyla birlikte uzun bir tatile çıkan çocuklara yönelik etkin bir tatil programlamak için dikkat edilmesi gerekenler konusunda anne-babaları uyarıyor. Tatilin çocuklar için rahatlama ve serbestlik anlamına geldiğini vurgulayan uzmanlar, çocukların bütün bir okul döneminden çıktıktan sonra yorgun olduğunu, tatilin enerjilerini yeniden kazanacakları bir eylem olduğunu belirtiyor. Uzmanlar anne-babalara okul döneminde ailecek yapmak isteyip yapamadıkları aktiviteleri birlikte yapmayı ve çocuklarla beraber geçirilecek zamanı artırmayı öneriyor.  Çocuklara bol bol spor yaptırmayı öneren uzmanlar, tatil merkezlerinin sunduğu yüzme, tenis, basketbol gibi açık hava aktivitelerin son derece yararlı olduğunu hatırlatıyor.

Çocuk kulüpleri

Tatilini ister bir otel isterse bir gemide yapmaya karar veren ailelerin, öncelikle dikkat ettikleri konuların başında da çocuk aktiviteleri geliyor. Çocuk aktivitelerinden sonra ikinci dikkat edilen konu çocuk mönüsü oluyor. Son olarak da çocuklarını akranlarıyla gülüp oynamak için emanet edecekleri mini kulüplerin güvenli olup olmadığına bakıyorlar. Mini kulüpler çocuklarını emanet edebilecekleri durumdaysa çocukları oraya bırakıp, gözleri arkada kalmadan tatilin keyfini çıkarıyorlar. Hatta çocuklarını mini kulübe emanet eden bazı ebeveynler, soluğu otelin ‘sessizlik havuzu’ diye bilinen çocuk alınmayan kısmında alarak biraz kafa dinliyor.

Çocuk kulüpleri, genelde 4 yaş sonrası tüm çocuklar için eğitici, öğretici, sportif, yetenek geliştirici, eğlendirici bir dizi etkinlik sunuyor. Çocuk dostu otellerin büyük bir bölümü, çocuk kulüplerinde gün boyunca 02-12 yaş arası çocuklara hizmet veriyor. Burada genelde eğitimli kişiler istihdam ediliyor. Otellerin çocuk havuzları, Aquapark denen su parklarındaki kaydıraklar, eğlence adasına dönüştürülen Luna Parklar, macera labirentleri keyif alınarak vakit geçirilen diğer alanları oluşturuyor. Bazı tesisler akşamları da cep sineması, uyku ve hobi odası, çocuk snack restoran, mini disko gibi seçenekler sunuyor.

Ata binsinler!

Girişimci kadın İksir Sema Aydın, Kastamonu Daday’da 60 bin metrekare alana kurduğu İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabasında çocuklu ailelere hem bol oksijen hem de doğayla başbaşa çeşitli aktiviteler sunuyor. 24 yıllık matematik öğretmenliğinden sonra turizme soyunan İksir Sema Aydın, konsept binicilik tesisine tatil yaşam kasabasını ekleyerek çocuklu aileler için unutulmaz bir tatil yaşatıyor. Aydın, Daday’ın ve oksijen deposu olarak bilinen Ballıdağ eteklerinin muhteşem doğası ve toprağını çocukların emrine açtı. Çocuklar burada ata binip, ekili dikili alanlarda hobi bahçeleri edinebilir, meyve toplayıp ahşap atölyelerde el becerilerini geliştirip hatta uzmanından masalar dinleyebiliyor.

Aktivitesi bol

Antalya Manavgat’ta yer alan Otium Hotel Seven Seas, çocuklu ailelere doğa içinde aktivitesi bol bir tatil imkânı sunuyor. Yaz fırsatları eşliğinde dinlenme fırsatları devam eden tesis, sunduğu bol eğlence imkânından dolayı ailelerden yoğun talep görüyor. Otium Hotel Seven Seas’te çocuklu aileleri rahat ettirecek birçok unsur bulunuyor. Örneğin, otelde yetişkin ve çocuk havuzları var. Her şey dahil şeklinde hizmet veren otelde; çocuk havuzu, çocuk animasyonu, mini Kulüp, oyun bahçesi, çocuk menüsü, restoranda bebek koltuğu ve çocuk oyun alanı hizmetleri ücretsiz, çocuk bakıcısı ve bebek arabası hizmetleri ise ücretli olarak veriliyor.

Lego club

Ebeveynlere gemi turu seçeneği sunan MSC, çocuklara teknoloji laboratuvarı, TV Stüdyosu da olan, 7 değişik çocuk kulübüyle hizmet veriyor. Chicco markası işbirliği ile bebek kulübü ve 123 metrekarelik 2 adet Lego çocuk kulübüne de yer veriliyor. Gençler için Teenager Club kapsamında, özel sinema, disko, etkinlik sahnesi ve oyun salonu da düşünülmüş. Kapalı mekânda basketbol sahası ve bowling oyun alanı da geminin diğer artıları arasında. Ayrıca geminin hemen her noktasına yerleştirilmiş Bluetooth Beacons teknolojisi ve özel bileklikler sayesinde, ebeveynler çocuklarını bu uygulama üzerinden takip edip, nerede olduklarını anlık görebiliyor. Teenager Club kapsamında ise gençlere, özel sinema, disko, etkinlik sahnesi ve oyun salonunun yanı sıra, kapalı mekânda basketbol sahası ve bowling oyun alanı da sunuluyor.

Kovboy kasabası

Aska Lara Resort & Spa ana binada ebeveynlere dinlenme imkânını, otelin dışında oluşturulan Wet’n Wild ise çocuklara sınırsız eğlence imkânını sunuyor. Bu tema parkta yer alan çocuk havuzları ve oyun alanları bir yandan eğlendirirken öbür yandan şaşırtıyor. Eğlence adası gibi tasarlanan Wet’n Wild’da otelin önünden 5 dakikada bir kalkan özel araçlarla gidiliyor. Burada her yaştan misafirin keyifli vakit geçirebilmesi için tasarlanan Maden Ocağı, Labirent, Macera Parkı, Fresh Park, Kovboy Kasabası (12-16 yaş için), Lunapark ve 25×40 boyutunda futbol sahası bulunuyor. Tesiste ayrıca, çocuk kaydırak, çocuk açık havuzu, çocuk büfesi, mini club, çocuk oyun parkının yanı sıra, okçuluk ve yaklaşık bin metrekare büyüklüğünde bir mini kulüp alanı da mevcut.