TATLI BİR MOLA 'KEMER ÇINARLI PASTANESİ'

TATLI BİR MOLA 'KEMER ÇINARLI PASTANESİ'
Eşi Nurgül Hanım, Oğlu Abdurrahman ve Kızı Hülya ile birlikte aile boyu Kemer’e hizmet veren İbrahim Usta  birbirinden güzel ve leziz ürünleri de Kemerliler ile buluşturmanın keyfini yaşıyor. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çınarlı Pastanesi 50 kişlik kapasiteye sahip. Üst katında yer alan İmalathanesinde hazırlayıp satışa sunduğu tüm ürünleri taze taze misafirleri ile buluşturduklarını belirten Pastane Sahibi İbrahim Usta;  yaş pasta, kuru pasta, poğaça, börek ve diğer unlu mamulleri ile büyük beğeni aldıklarını söylüyor bizlere…





Çınarlı Pastanesi Kemer’de Atatürk Caddesi üzerinde hizmet veriyor. Yaz aylarında 24 saat hizmet veren Çınarlı Pastanesi,  kış aylarında sabah 06.30 saatlerinde açılırken gece 23.00’e kadar hizmet veriyor.





Çınarlı Pastanesinde İbrahim Usta’nın Kemer’e geliş hikâyesini dinliyoruz kendisinden: “ 1991 yılında memleketim Aksaray’dan Kemer’e geldim. 2010 yılına kadar Kemer Pastanesinde çalıştım. Daha sonra şimdi bulunduğumuz Çınarlı Pastanesini açtık. O günde bu güne Pastanemizde ailemiz ile birlikte Kemer’e hizmet vermeye çalışıyoruz.  İşlerimiz kış aylarında durgun olsa da çok şükür geçinmeye devam ediyoruz”





Çınarlı Pastanesi sabah saat 06.30 da hizmete açılıyor. Sabahları sıcacık poğaça türleri ve simidi bulabilirsiniz. Bu arada dilerseniz sabah kahvaltı tabağını da isteyebilirisiniz.  İmalathanede sıcacık çıkan poğaça türlerinin dışında yine size tavsiye edebileceğim çok sayıda börek türü var. Bunlar arasında Antalya usulü meşhur serpme böreği ile kol böreğini de sayabilirim. Bu arada yine Çınarlı Pastanesinin spesiyallerinden birisi olan “ Çınarlı Böreği” ni de size tavsiye edebilirim. İbrahim Usta’nın eşi Nurgül Hanım’ın özel olarak kendi elleri açtığı hamurlardan yaptığı Çınarlı Böreği de isteğe göre Kıymalı, patatesli ve ıspanaklı olarak servis ediliyor.





Baklava ve ürünleri de yine taze olarak imalathaneden indirilip satışa sunuluyor. Bu arada soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi salep de farklı bir tat olarak karşımıza çıkıyor. Soğuk ve sıcak içeceklerin yer aldığı mekânda yine size tavsiye edeceğim ev baklavası da farklı bir tat olarak karımıza çıkıyor. Her türlü yaş pastayı da bulabileceğiniz Çınarlı Pastanesinin sahibi İbrahim Usta , “ Kemer’i seviyoruz. Kemer’e, Kemerliye ve misafirlerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaz kış işimizin başındayız ve bu güze tatları onlara sunmanın gayreti içindeyiz. Herkesi mekânımıza bekliyoruz” diyor bizlere…



Eğer yolunuz Kemer’e düşerse ya da Kemer’deyseniz canınız tatlı ve tatlı ürünleri çektiyse Çınarlı Pastanesi sizleri bekliyor.