TAYVANLI VE ÇİNLİ TURİSTLERE,TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK OTELLERİ KİTABI HAZIRLANIYOR

TAYVANLI VE ÇİNLİ TURİSTLERE,TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK OTELLERİ KİTABI HAZIRLANIYOR
Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı ile Tayvanlı ünlü yazar TMI Top Management International firmasının Başkanı Salina Hong arasında, Tayvanlı ve Çinli turistler için Türkiye’nin turizm potansiyeli ve küçük otellerinin anlatılacağı 250 sayfalık ‘gezi-tarih-kültür-gastronomi’ konularını kapsayacak bir kitabın hazırlanması için 27 Kasım 2014 tarihinde işbirliği protokolü yapıldı.

Tayvanlı ünlü yazar ile hazırlanacak kitabın ülkemiz ve küçük oteller açısından çok önemli olduğunu ifade eden Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı, “Tayvan’da ünlü bir yazar olan Salina Hanım ile iletişime geçtik ve böyle bir proje önerisinde bulunduk. Projeye olan inancımız ve heyecanımız Salina Hanım’ı da çok etkiledi ve seve seve işbirliği içerisinde olmak istediğini belirtti” dedi. Hazırlanacak kitabın iki açıdan önem teşkil ettiğini belirten Boyacı; öncelikle yükselen Asya pazarından daha fazla pay almayı hedeflediklerini, ikinci olarak da kitlelere evrensel ve modern bir pazarlama anlayışı ile ülkemizin yaşam tarzını, kültürünü anlatan özellikle Asya dünyasında bu tarz bir kaynağın eksikliğini dolduracaklarını ifade etti.

2 ayda Türkiye’nin küçük otel bölgelerini dolaşacak

Tayvanlı yazar Salina Hong, Türkiye’nin küçük otel bölgelerini 2015 yılının Mart ve Nisan aylarında gezerek, 2015 yılı sonuna kadar kitabını yayınlamayı hedefliyor.

Küçük Oteller Derneği üyelerinin bulunduğu bölgeleri gezecek olan Salina Hong; İstanbul, Ağva, Edirne, Gökçeada, Asos, Bozcada, Cunda adası, Foça, Çeşme, Alaçatı, Selçuk, Şirince, Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye, Kalkan, Kaş, Çıralı- Olympos, Pamukkale, Antalya Kaleiçi, Eskişehir, Bursa, Amasya, Safranbolu, Beypazarı, Kapadokya, Tarsus, Antakya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin-Midyat’ın da aralarında bulunduğu pek çok destinasyonu ziyaret ederek izlenimlerini Türkiye’nin turizm hazineleri kitabı için kaleme alacak.

Tayvan’da ve Çin’de Türkiye’nin turizm hazineleri ile ilgili yeterli kaynağın bulunmadığını anlatan Salina Hong, “Pek çok sefer Türkiye’ye geldim gittim ve Türkiye’deki yaşam tarzının, bu topraklardaki kültürün beni ne kadar etkilediğini zaten sürekli anlatırım. Bu kitabı yazmamdaki en önemli amaç da, tanıklık ettiğim tüm o güzellikleri uzak doğu ile paylaşmak, Türkiye’yi uzak doğunun içinden gelen bir gözle anlatmaktır. Uzakdoğu insanı bir bölgede tatil programı yapmadan önce, uzun bir süre araştırma yapar ve o bölgeyle ilgili tam bilgi sahibi olmak ister, Türkiye ile ilgili yeterli bir kaynağın olmaması da dikkatimizi çekti” diyerek düşüncelerini belirtti. Hong, “Bugüne kadar 51 kitap yazdım. Bu benim 52’ci kitabım olacak. Kitabımın fotoğraflarını da kendim çekiyorum. Kitabımı yayınladıktan sonra, çektiğim fotoğraflardan bazılarını yağlı boya tablo yaparak Türkiye’de bir resim sergisi açmayı da planlıyorum” diyerek gelecek planlarını da paylaştı.

Tayvan’dan sonra 2.’nci evim Türkiye

İstanbul’u ve Türkiye’yi sevdiğini her defasında dile getiren Salina Hong, bu yıl Türkiye’ye ikinci gelişi olduğunu belirterek, “Tayvan’dan sonra, ikinci evim Türkiye’dir. Türkiye inanılmaz güzel bir ülke. Daha çok keşfettikçe, daha çok seviyorsunuz ve daha çok keşfetmek istiyorsunuz. Kültürü, tarihi, doğal yapısı, insanları çok başka. Bugüne kadar 65 ülke gezdim; Türkiye ve İstanbul gibisi yok. Zaten dünya üzerinde İstanbul gibi büyüleyici bir atmosfere sahip başka bir şehir yok” diye konuştu.

Tayvanlı turistlerin en çok İstanbul Boğazı, Kapadokya- Balon turu ve eşsiz Türk yemeklerine hayran olduğunu ifade eden Salina Hong, şunları söyledi:

“Türk mutfağı çok zengin ve çok lezzetli. Yüzlerce meze, çorba, tatlı, ana yemekler, hamur işleri, balık yemekleri yer alıyor. Kahvaltılarınız, dünyanın en güzel kahvaltısı bence. Ancak ne yazık ki dünyada Türk mutfağı genelde kebap olarak biliniyor. Türk mutfağının dünyaya doğru bir şekilde tanıtılmadığını düşünüyorum. Bu yıl Nisan ayında, Tayvan’ın en büyük seyahat acentası ve THY’nin sponsor olduğu bir program ile Türkiye’ye geldim. Bu program sırasında, 11 gün boyunca, İstanbul, Ankara, Kapadokya, Antalya, Safranbolu, Isparta gibi şehirleri gezerek eşsiz Türk mutfağını yakından inceleme fırsatım oldu. Türk mutfağı üzerine bir kitap yazmaya başladım ve o da Aralık ayı içerisinde yayınlanacak.”

Gençliğin ve başarının sırrı: Hayata pozitif bakmak, daima yeni şeyler keşfetmek Pozitif enerjisiyle göze çarpan Salina Hong, 65 yaşında olup 40’lı yaşlarda göstermesinin sırrını hayata daima ama daima pozitif bakmak olarak açıkladı. “Bir problem ile karşılaştığımda, bunu bir fırsat olarak görüyorum ve o problemin üstesinden geleceğime kendimi mental olarak hazırlıyorum” diye açıkladı.

Gezmeyi, yemeyi-içmeyi, insanlarla tanışmayı, resim yapmayı ve en önemlisi de tüm güzellikleri herkesle paylaşmayı yaşam felsefesi haline getirdiğini anlatan Salina Hong, “İnsanlar, keşfetmeli, keşfetmeli ve keşfetmeli diyorum. Dünya, keşfedecek inanılmaz hazinelerle dolu. Keşfettikçe daha çok öğreneceksiniz ve dünyaya bakışınız değişecek. Yeni şeyler keşfetmekten ve değişmekten ve asla korkmayın” diye konuştu.

Sosyal bilimler eğitimi alan ve Tayvan’da 30 yıla yakın yönetim danışmanlığı yapmış olan Tayvanlı ünlü gezi ve gastronomi yazarı Salina Hong, Tayvanca, Çince, Japonca ve İngilizce dillerini bilmektedir.