THY DÜNYANIN EN İYİSİ

Havayolu şirketleri ve havalimanlarını verdikleri hizmet ve kalite standartları yönünden 750 parametrede değerlendiren Skytrax Şirketi’nin 2010 yılı değerlendirme sonuçları açıklandı. Türk Hava Yolları ilk kez 2007 yılında elde ettiği 4 yıldızlı havayolu şirketi ünvanını 2010 yılında da sürdürürken yeni başarılara imza attı.

Havacılık endüstrisinin 'Oscar'ları olarak adlandırılan ve bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen “Skytrax Ödülleri En İyi Havacılık Şirketleri 2010 - Skytrax World Airline Awards 2010” sıralamasında bu yıl Türk Hava Yolları önemli çıkış yaptı. Yapılan değerlendirmede Türk Hava Yolları bölgesinin en iyisi seçilerek 2010 yılı “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” oldu.  Türk Hava Yolları ekomomi sınıfı uçak ikramında ise “Dünya’nın En İyi Havayolu” ünvanını alarak en iyi hizmet ve kalite yolunda emin adımlarla son yıllarda gerçekleştirdiği büyük ilerlemeyi belgelemiş oldu.  

Güney Avrupa bölgesi kapsamında değerlendirmeye alınan ülkeler Portekiz, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Bosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Kıbrıs Rum kesimi, Malta, Romanya, Slovenya ve Türkiye’den oluşuyor.

Ödüller denetim ve ödül kuruluşu Skytrax tarafından 100’ün üzerinde değişik uyruktan 17.9 milyon yolcu arasında Temmuz 2009 ve Nisan 2010 tarihleri arasında 10 ay boyunca gerçekleştirilen anketler sonucu belirlendi.

Havacılık sektörü ile ilgili araştırmalarını ticari kaygılardan uzak ve bağımsız olarak gerçekleştiren ve tüm dünyaca saygı duyulan Skytrax şirketi, 1999’dan beri havacılık sektöründe her yıl düzenli olarak performans temeline dayalı olarak havayolları şirketlerine ödül veriyor. Anketler her bir havayolunun havalimanı ve uçak içindeki ürün ve hizmet standartlarını -check-in’den boarding’e, koltuk konforundan kabin temizliğine, yiyecek ve içeceklerden, uçak içi eğlence sistemleri ve personel hizmet kalitesine,vb...- 38 farklı yolcu memnuniyeti kriteri açısından ölçüyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde “Uçak Kabin İçi Ekipmanlar Fuarı”nda 20 Nisan 2010 Perşembe günü düzenlenen ve 40’dan fazla havayolunun katıldığı Skytrax ödül töreninde Türk Hava Yolları’nın ödülü Skytrax CEO’su Edward Plaisted tarafından verildi.

Kalite Denetimlerinde Avrupa’nın tüm sınıflarında 4 yıldızlı olan tek havayolu...

Öte yandan kısa bir süre önce yine Skytrax tarafından yapılan denetimler sonucu Türk Hava Yolları 4 yıldızlı Havayolu ünvanını koruyarak First Class‘ta ürün ve hizmet kalitesini öteye götürerek 4,5 yıldız ile 5 Yıldız hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Havacılık sektörünün yakından takip ettiği bu listede geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları değerlendirme yapılan tüm katagorilerde 4 yıldız alan Avrupa’nın tek havayolu şirketi olması başarısını devam ettiriyor.

Uzun hatlarda first, business, ekonomi, kısa hatlarda business, ekonomi sınıfında yapılan değerlendirmelerin tümünde Türk Hava Yolları 4 yıldız aldı. Özellikle ekonomi sınıfında alınan 4 yıldız ödülü Türk Hava Yolları’nı Avrupa’lı rakiplerine göre öne geçirdi. Avrupa’lı 4 yıldızlı taşıyıcılar arasında ekonomi sınıfında hem kısa hem uzun menzilli hatların her ikisinde de 4 yıldız alan Türk Hava Yolları’ ndan başka havayolu şirketi bulunmuyor.