THY SON ÜÇ YILDIR AVRUPA'NIN EN İYİSİ

Türk Hava Yolları (THY), "Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" ödülüne layık görüldü.THY'den yapılan açıklamaya göre, havacılık sektörüne yönelik araştırmalar yapan ve havayolu şirketlerine her yıl düzenli olarak ödül veren Skytrax, geçen iki yılda olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları’nı,  "Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" olarak ilan etti.

Uzun uçuşlarda Business Class yolcularına "Flying Chef" hizmeti sunan THY, dünya sıralamasında "En İyi Business İkram Servisi" ödülüne de layık görüldü. THY, bu yıl da elde ettiği ödüllerle havayolu yolcuları nezdindeki bilinirliğine dair tercih sebebi olma yönündeki başarısını tescillemiş oldu.

THY 2007 yılında dünyanın saygın denetleme ve danışmanlık kuruluşlarından Skytrax tarafından yapılan denetlemeler sonucunda 4 yıldıza layık görülmüştü. Daha önce yapılan denetlemede 3 yıldız elde eden THY, müşteri memnuniyeti ve yüksek kalite odaklı geliştirilen hizmetler neticesinde havacılık sektörünün yakından takip ettiği listede 4 yıldız ile önemli bir konum elde etti.

4 yıldızlı havayolu şirketi unvanını 2008 yılında da sürdürürken global havayolu ittifakı Star Alliance'a katılan Türk Hava Yolları, "Skytrax Ödülleri En İyi Havacılık Şirketleri 2009 - Skytrax World Awards 2009" sıralamasında 95 uyruktan 15,4 milyon yolcu arasında 10 ay boyunca gerçekleştirilen anketler sonucunda bölgesinin en iyisi seçilerek 2009 yılı "Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" unvanına sahip oldu.

THY 2010 yılında da aynı ivmeyi koruyarak "Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" ve "Avrupa’nın En İyi 3. Havayolu Şirketi” olma başarısını gösterdi. Yine aynı yıl içerisinde, Türk Hava Yolları ve DO & CO ikram şirketinin ortak kuruluşu olan TURKISH DO & CO’nun hazırladığı, Türk Hava Yolları yolcularına ekonomi sınıfında sunulan ikram, dünyanın "En İyi Ekonomi İkram Servisi" olarak seçildi.

THY, 2011 yılı Skytrax değerlendirmesine göre "Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi", Comfort Class koltuğunda "En İyi Premium Ekonomi Koltuğu" ve "Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilerek yine ekonomi sınıfında sunulan ikramı ile dünya sıralamasındaki birinciliğini korudu.       

THY, Skytrax tarafından gerçekleştirilen denetimler ve dünyanın dört bir yanından 18,8 milyon yolcunun geri bildirimi ile neticelenen tüm değerlendirme kategorilerinde, "4 yıldız" alan Avrupa’nın tek havayolu şirketi olmaya devam ederken, 2012 yılında "Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi" unvanına üst üste 2. kez sahip oldu.

Bugün Paris Air Show’da açıklanan ödüller, Skytrax Üst Yöneticisi (CEO) Edward Plaisted tarafından Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’e takdim edildi.